20 ian. 2014 | 10:20

În câteva luni, vom vedea primele tablete cu Intel pe 64 de biţi

ACTUALITATE
În câteva luni, vom vedea primele tablete cu Intel pe 64 de biţi

După ce Apple a dat tonul creaţiilor cu procesoare pe 64 de biţi, se pare că este aproape gata să ocupe locul al doilea cu propriile Soc-uri.

intel-and-arm 64bit

Anul trecut, Apple a anunţat un iPhone 5S, un iPad Air şi un nou iPad mini, toate având la bază noul SoC A7 pe 64 de biţi. Acel gest a dus întreagă industrie in fibrilaţii şi abia acum încep să apară consecinţele.

Din ce în ce mai mulţi producători de sisteme au început să cocheteze cu dezvoltarea propriilor procesoare ce vor debuta în tablete şi smartphone-uri în doar câteva luni. În ceea ce-i priveşte pe , se pare că s-au grăbit cel mai tare să anunţe ceva nou. În cadrul unei conferinţe telefonice, desfăşurată în urmă cu câteva zile, Brian Krzanich – CEO Intel, a promis că trimestrul viitor vom vedea primele tablete cu tablete cu Intel „masiv”, cu procesoare pe 64 de biţi și, desigur, cu Android. Mai precis, este vorba de cea mai recentă generaţie de procesoare Intel Atom Bay Trail.

Gândite iniţial pentru sisteme cu Windows, procesoarele Bay Trail. într-un timp foarte scurt, au făcut tranziţia de la windows 8.1 la gazde perfecte pentru Android. Practic, acesta este răspunsul perfect al celor de la Intel pentru toţi producătorii de procesoare pe arhitectuă ARM ce urmează să apară. Primele tablete cu Intel Bay Trail au fost demonstrate în noiembrie 2013 în cadrul une conferinţe. Pe termen lung, procesoarele pe 64 de biţi nu fac doar să sporească performanţa, dar şi securitatea datelor.

În definitiv, trecuseră deja prea mulţi ani de când utilizatorii de notebook-uri şi desktopuri lucrau pe 64 de biţi. Era doar o chestiune de timp până când dispozitivele portabile, precum smartphone-uri şi tablete, vor funcţiona pe aceeaşi arhitectură.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele