Noi informații despre cel mai așteptat smartwatch din 2015

Noi informații despre cel mai așteptat smartwatch din 2015

S-a lansat în sfârșit SDK-ul (software development kit) pentru viitorul Apple Watch, iar odată cu acesta au apărut și noi informații despre primul ceas inteligent al companiei din Cupertino.

apple watch

Apple Watch a fost anunțat anul acesta în cadrul aceluiași eveniment în care ne-au fost prezentate și cele două noi modele de iPhone. Se zvonea de ceva vreme că Apple va lansa un dispozitiv purtabil, iar Apple a confirmat astfel că este gata să facă primul pas în acest sector competitiv, dominat până de curând de cei de la Samsung. La anunțare, însă, nu au fost furnizate foarte multe detalii despre ecranul Apple Watch. Acestea au devenit disponibile acum, odată cu apariția SDK-ului specific dispozitivului.

După cum era normal, cele două modele de Apple Watch nu au aceleași rezoluții. Astfel, modelul de 38 de milimetri are o rezoluție de 340 x 272, iar cel de 42 de milimetri una de 390 x 312 pixeli. Un lucru pe care îl vor avea, totuși, în comun este display-ul retina. Datorită acestui lucru, cei care vor dezvolta aplicați vor trebui să le optimizeze pentru două rezoluții diferite pentru a se ridica la standardele impuse de Apple.

Un alt lucru care a ieșit la iveală odată cu SDK-ul este că Apple Watch nu va avea decât aplicații ale celor de la Apple mai întâi, cele dezvoltate de terți urmând a fi disponibile pe parcursul anului 2015. Între timp, ceasul este așteptat să apară în magazine în prima parte a anului viitor și va costa 350 de dolari.

Citește și: