Apple va monta cea mai avansată cameră foto pe următorul iPhone

Apple va monta cea mai avansată cameră foto pe următorul iPhone

Se zvonește că următorul iPhone va avea parte de cea mai performantă cameră foto dintre toate telefoanele Apple, acesta beneficiind de un sistem cu două lentile.

iphone 6 şi iphone 6 plus

De câțiva ani încoace, telefoanele celor de la Apple sunt lideri absoluți în ceea ce privește performanțele camerelor foto. Chiar și așa, erau unele camere, cum ar fi cea de 41 de megapixeli de pe Lumia 1020 sau cea de Galaxy K Zoom, care produceau fotografii mai bune în anumite condiții. Acestea, însă, necesită experiență mai mare în domeniu, experiență pe care majoritatea utilizatorilor nu o au. Pentru a face poze de calitate cu un iPhone nu era nevoie de astfel de cunoștințe datorită tehnologiei folosite. Următorul iPhone se pare ca va avea o cameră foto chiar mai bună, Apple urmând să implementeze un sistem cu două lentile.

Cel care a menționat acest lucru pentru prima oară a fost John Gruber. Gruber, cunoscut drept un om cu surse bine poziționate în cadrul Apple, a menționat că viitoarea cameră ar urma să reprezinte cel mai mare progres realizat de Apple la acest capitol. Camera se va folosi de două lentile, iar fotografiile vor avea aceeași calitatea ca cele luate de camere foto DSLR.

collage apple iphone

Conform celor de la GSMarena, sistemul acesta pare a fi asemănător cu cel folosit de camera de pe HTC Duo, însă nu putem fi siguri. Phonearena amintește că în urmă cu câteva luni Apple a patentat o tehnologie care permite atașarea unei lentile mari la corpul telefonului într-un mod similar cu E-Mount, folosit de Sony la smartphone-urile Xperia. Gruber are un istoric bun în ceea ce privește zvonurile, dar mai avem de așteptat un an până când vom afla dacă cel de față se va adeveri.

Citește și: