Noile detalii despre Windows 9 confirmă cele mai importante zvonuri

Noile detalii despre Windows 9 confirmă cele mai importante zvonuri

Cu doar câteva zile până la conferinţa Microsoft pentru Windows 9, au fost confirmate noi detalii despre sistemul de operare.

windows-9-technical-preview-640x492

Marţi, pe 30 septembrie, Microsoft a organizat o conferinţă în care va dezvălui viitorul platformei Windows. Cel mai probabil, acela va fi contextul perfect pentru ca gigantul din Redmond să dezvăluia noua iteraţie a sistemului de operare. Nu de alta, dar în ultimele săptămâni am fost pur şi simplu asaltaţi cu zvonuri pe marginea acestui subiect.

Cu doar câteva zile înainte de eveniment, noi informaţii au început să circule online. În primul rând, Andreas Diantoro, Indonezia a confirmat pentru o publicaţie locală, intitulată Detik, preţul pentru upgrade-ul de la Windows 8 la Windows 9. Acesta va fi gratuit. Nu se ştie încă dacă gratuitatea se va extinde la toţi posesorii de licenţe de Windows, indiferent de versiune, sau doar la cei care folosesc Windows 8 sau Windows 8.1. Tot Diantoro a ţinut să descrie procesul de upgrade de la o versiune anterioară a platformei la noul Windows ca fiind foarte facil. Similar cu modul posesorii de Mac-uri îşi instalează o nouă versiune de OS X din Mac App Store, în acelaşi mod va fi realizată şi tranziţia la

În altă ordine de idei, zilele trecute a fost urcat online din greşeală website-ul pentru versiunea Technical Preview a noului Windows. Deşi a fost repede dat jos, câteva capturi de ecran ne-au oferit detalii legate de noua versiune a sistemului de operare. Cu această ocazie a fost confirmat, de exemplu, noul meniu de Start ca fiind o combinaţie de elemente Metro şi detalii desprinse din Windows 7.

Ca dimensiuni de download, versiunea pe 64 de biţi va avea aproximativ 4 GB, în timp ce cea pe 32 de biţi se va rezuma la un pic peste 3GB.

Etichete: