Noi detalii despre Blocks, ceasul inteligent modular: va folosi tehnologii Intel [VIDEO]

, 16 Oct, 09:30

Deşi va mai dura mult timp până va deveni un produs de serie, este un smartwatch care pare din ce în ce mai aproape de materializare.

phonebloks-modular-smartwatch

După ce s-a dezbătut intens ideea unui smartphone modular şi proiectul a intrat sub tutela celor de la Google cu numele de , se pare că şi smartwatch-ul modular începe să prindă contur.

La prima vedere părea doar încă un concept futurist ce urma, la scurt timp după prezentare, să fie uitat într-un sertar. Se pare însă că Blocks este mai aproape de a fi materializat decât s-ar fi aşteptat cineva. Proiectul evoluează. În primul rând, deşi iniţial se credea că va rula o versiune modificată de Android, acum aflăm că va folosi Tizen (sistem de operare dezvoltat de Samsung și Intel). Acest detaliu este foarte important deoarece promite să stea la baza compatibilităţii ceasului inteligent cu smartphone-uri cu Android, iOS sau Windows Phone.

De asemenea, echipa de dezvoltatori din spatele Blocks a anunţat că a pus mâna pe cele mai noi procesoare de la Intel destinate gadgeturilor purtabile, ca un premiu pentru participarea la o competiţie recentă de design. În ceea ce priveşte partea de personalizare a produsului, fiecare modul va suporta nişte feţe interschimbabile de diferite culori pe care le puteţi achiziţiona în funcţie de preferinţa personală. În plus, nu este exclus ca aceleaşi feţe să vină la pachet şi cu un amalgam de funcţii.

În continuare, proiectul pare incredibil de ambiţios şi va mai dura mult până când îl vom vedea sub forma unui produs de serie. Cu toate acestea, viitorul sună bine şi asta e cel mai important. Pentru a înţelege mai bine ideea din spatele Blocks, urmăriţi clipul de mai jos.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail