Motorola Ara – Un proiect ce tinteste crearea smartphone-ului modular

, 29 Oct, 15:40

S-a mai discutat aceasta idee in stadiul de concept, cea a smartphone-ului modular. Motorola Ara este un proiect care tinteste transformarea acestei idei intr-un produs real.

Motorola Ara

In momentul de fata, cand discutam despre upgrade in cazul unu smartphone, acest concept este inteles diferit fata de un computer desktop. Upgrade-ul pentru orice dispozitiv mobil inseamna schimbarea acestuia cu altul mai nou. Motorola Ara este un proiect ce isi doreste sa transforme conceptul prezentat acum cateva luni, denumit Phoneblocks, intr-un produs finit. Platforma hardware va fi una de tip open-source, sau cel putin asa isi doreste producatorul, si poate integra module de la mai multi producatori, fie ei unii de renume sau individuali.

Compania pretinde ca doreste sa aduca aceleasi schimbari in lumea hardware, schimbari pe care le-a produs Android in zona de software. Aici intervine ideea unui ecosistem care va putea reuni mai multi producatori pe aceeasi platforma. Sa vedem cum decurg lucrurile in acest sens, avand in vedere ca un profit destul de mare din cadrul companiilor prezente pe piata vin din vanzarile de hardware, Android-ul fiind gratuit ca si implementare.

Dispozitivul construit de Motorla va fi un endoskeleton, o structura a dispozitivului, iar utilizatorii pot customiza ce module doresc, de la procesor, baterie, interfata touch, display, memorie interna sau memorie RAM. Invitatii vor fi trimise in urmatoarea perioada catre dezvoltatorii de renume pentru ca acestia sa inceapa lucrul la diversele module ce se vor reuni pe aceasta platforma Motorola Ara. Ideea este foarte buna si are multe perspective. Nu stiu insa daca producatorii de renume o vor vedea in acest fel.

Motorola lucreaza de mai bine de un an la aceasta idee, impreuna cu Dave Hakkens, creatorul conceptului Phoneblocks.

Motorola Ara Smartphone

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail