Nexus 6 este cel mai bun smartphone, dar nu pentru toată lumea

, 16 Oct, 14:29

Nexus 6 a fost lansat oficial și este cum eu nu-mi doream. Este mare și scump, dar în egală măsură este cel mai bun smartphone pentru planurile Google.

google nexus 6 playtech

Primul Nexus a fost perfect pentru Android. Android avea nevoie de un dispozitiv premium pe care să crească și atunci HTC a fost în stare să livreze. A urmat un Nexus S mai sărac, dar cu design curbat și cu cip NFC, a venit un Galaxy Nexus care a adus Ice Cream Sandwich și au urmat cei mai buni doi ani. Nexus 4 și Nexus 5 au fost două telefoane ieftine și foarte bune.

Acum, Nexus 6 închide cercul cu un ecran de 6 inci, construcție premium și dotări foarte bune, este rival direct cu iPhone 6 Plus și costă mai mult decât ultimele modele. Practic, programul Nexus a trecut prin toate etapele spre maturizarea pe care o aduce și Android 5 Lollipop și este suficient de rafinat pentru a livra telefoane gata să se bată cu iPhone sau altele premium de la HTC, Nokia, chiar Motorola sau LG.

Dacă vei cumpăra sau nu un Nexus 6 nu mai e relevant pentru Google, nu că ar fi fost vreodată, dar până acum a oferit Android acel hardware standard și utilizatorului i-a oferit ceea ce alți producători întârzie să livreze: actualizări și suport software. Acum, companiile din China precum OnePlus, Xiaomi sau Oppo livrează produse foarte bune la prețuri mici. Asta nu face un Nexus ieftin inutil, mai ales că beneficiază de suport Google, dar este inutil pentru planurile Google.

Nexus 6 este rezumatul evoluției Android

Experiența Android a ajuns la un grad de uniformizare nemaiîntâlnit până acum. Android Wear, Android Lollipop și aplicațiile Google sunt la fel, le folosești la fel și asta e bine. Este un pachet complet. În această nouă schemă, Nexus este o platformă maturizată care, foarte probabil, va dispărea în doi-trei ani. Fie va fi înlocuită cu ceva mai bun, fie se dezvoltă mai mult parteneriatele de tipul Google Play Edition.


iPhone 6 Plus este un dispozitiv foarte bun, la fel și Lumia 1520 și OnePlus One cu LG G3, ambele cu ecrane de 5,5 inci, iar Nexus 6 vine să se afirme pe piața mare. Este o diferență între ecrane, ca diagonală, dar nu este un factor atât de important să poți decide doar pe baza acestei caracteristici. Google, din nou, n-a făcut un telefon ca să vândă, ci să arate ce poți face cu Android.

OnePlus One este un Nexus 5 îmbogățit, spre exemplu, și Nexus 4 a fost un telefon bun care să le arate celorlați că prețul poate fi dus în jos fără compromis de hardware. În zona în care prețul e foarte mic și dispozitivele ieftine, apare programul Android One, iar Google tot câștigă. Nexus 6 nu schimbă radical lucrurile și asta e oarecum bine pentru alți producători. Samsung își poate pregăti linia Alpha, cu produse premium, companiile din China primesc piața 300-400 de dolari, iar ceilalți producători care nu vor să folosească piața ieftină vor trebui să vină cu plusuri, cum a oferit HTC două camere pe One (M8) și să se diferențieze. Până acum o face bine Motorola.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

In momentul asta Nexus 6 bate tot dar are un mare minus.păcat la un astfel de telefon cu așa dotări sa arate in felul asta.lau facut prea mare .are forma urata in parti iar materialul lăsa de dorit.păcat…eu ma întreb cum va sta in buzunarul de la blugi acest telefon?????

Răzvan Băltărețu

Dacă buzunarul e larg, va sta bine. Dacă nu, Moto X își va face mai bine loc.

Daca st blugi largi da :)).Răzvan am si eu o întrebare.am un nexus 5 si st foarte mulțumit de el,am auzit niste vorbe ca android L il va încetini un pic .doar atat si cei cu nexus 5 sa rămânem la and 4.4..tu ce zici sa dau update la and L sau sa rămân la 4.4

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail