Nexus 6 ar putea fi un Moto X supradimensionat

Nexus 6 ar putea fi un Moto X supradimensionat

Nexus 6 va fi lansat în acest an, iar producătorul preferat pare să fie Motorola. Acum, apare prima imagine cu Shamu, un dispozitiv mai mare decât Moto X care ar putea fi Nexus 6.

moto x hands-on

Nexus 6 va fi primul telefon lansat cu Android L preinstalat. Google deja lucrează la el, iar conform Android Authority Motorola ar fi producătorul acestuia. Motorola Shamu este numele de cod pentru viitorul Nexus 6, iar până acum a mai apărut în câteva zvonuri. Noile detalii vin la pachet cu două imagini, una fiind publicată în exclusivitate de 9to5google.

motorola shamu nexus 6

Nexus 5 a fost construit pe tiparul LG G2, dar cu o carcasă diferită, pe când Nexus 6 se pare că va păstra mare parte din elementele de design de la Motorola Moto X. Conform informațiilor neoficiale, Nexus 6 va avea un ecran de aproape 6 inci, cu o rezoluţie 2K de 2.560 x 1.440 pixeli, 3GB de memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare. Procesorul va fi al doilea cel mai bun de la Qualcomm și anume Snapdragon 805 cu patru nuclee.

shamu motorola

Nexus 6, dacă va avea un astfel de ecran, va fi deja phablet și va concura în mod direct cu iPhone 6 Plus. Totuși, Nexus 6 phablet se pare că ar fi un model suplimentar pentru linia Nexus și va exista un alt telefon cu ecran de 5,2 inci, dar rezoluție 2K, potrivit unor informații apărute în vară.

Nexus 6 cu ecran mai mare și producător nou

Linia Nexus de până acum a avut doar trei producători parteneri. Primul a fost fabricat de HTC și s-a numit Nexus One, a urmat Samsung cu Nexus S și Galaxy Nexus, iar companiei LG i-au revenit Nexus 4 și Nexus 5. Cât privește numărul de tablete, avem deja trei: două de 7 inci livrate de Asus și una de la Samsung cu ecran de 10 inci.

Anul trecut, însă, Google a creat un program secundar Nexus. S-a aliat cu Samsung și HTC pentru a lansa telefoanele Galaxy S4 și HTC One cu Android stock, versiuni care aveau să se numească Google Play Edition. Seria Nexus a fost gândită, în special, pentru ca dezvoltatorii să aibă un telefon standard pe care să testeze aplicațiile. Cu Nexus 4 și prețul său mic a fost de interes și pentru consumatorii obișnuiți.

Linia Nexus de până acum

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: