Noul Motorola Moto X e oficial. Cel mai interesant telefon din 2013 a devenit mai bun

Noul Motorola Moto X e oficial. Cel mai interesant telefon din 2013 a devenit mai bun

Noul Motorola Moto X a fost anunțat de companie. Din zvonuri, era cunoscut drept Moto X+1, dar compania a decis să continue pur și simplu cu numele de anul trecut. Dotările sunt așa cum ne așteptam: de top.

noul motorola moto x

Motorola Moto X este noul flagship al producătorului. Nu se va numi Moto X+1, dar cu siguranță dotările au făcut pasul în 2014. Vorbim despre un smartphone care, deblocat, va costa 500 de dolari, pornind de la 16Gb de stocare + 50 de dolari pentru versiune de 32GB, scrie The Verge. Telefonul va fi lansat în a doua jumătate a lunii septembrie.

Descoperă și alte gadgeturi interesante de la IFA 2014

Noul Motorola Moto X are un ecran de 5,2 inci full HD, cu tehnologie AMOLED, folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 801 cu patru nuclee tactate la 2,5GHz, 2GB de memorie RAM și are un spațiu de stocare de 16 sau 32GB, după cum am spus mai sus. Nu, nu are slot de card microSD.

Camera foto este de 13 megapixeli, dar poate înregistra 4K, blițul este integrat în inelul din jurul camerei, după cum se vede în imaginea de mai jos, iar camera frontală este de 2 MP. Bateria este de 2.300 mAh, cam mică după actualele nevoi și va fi interesant de văzut dacă Motorola reușește să replice rezultatele de anul trecut și să livreze autonomie decentă. Sistemul de operare va fi Android 4.4.4 KitKat.

FOTO The Verge
FOTO The Verge

The Verge notează că Motorola a mai introdus, în aplicația camerei foto, funcționalități precum realizarea pozelor la mai multe expuneri și apoi o alege pe cea mai bună. De asemenea, declanșează mai repede și schimbarea între foto și video se realizează foarte repede.

În ceea ce privește alte particularități software, este vorba de Android almost stock, adică este puțin modificat pentru a permite controlul vocal, spre exemplu. Cu aceeași frază OK Google poți face telefonul „atent“ și să-i dai comenzi. După cum apare Moto X acum, Motorola a reușit să recreeze experiența de anul trecut și să livreze un telefon util, nu doar „umflat“ cu dotări.

moto x paleta culori

Va fi disponibil în mai multe nuanțe de culoare, după cum se vede mai jos, iar pentru mai multe imagini te invit pe pagina The Verge, au avut un hands-on cu telefonul.

Review Motorola Moto X

Anul trecut, am avut Motorola Moto X spre review, acesta e publicat pe „Adevărul“. „L-am cumpăra? Din păcate e un telefon scump. Chiar şi pe piaţa second-hand costă 1.500 de lei pentru că nu a venit oficial în România, astfel că retailerii nu pot să aibă oferte foarte spectaculoase pentru el. L-aş cumpăra şi mâine dacă ar fi 1.200 de lei. Pentru că în zona aceasta îl poziţionez ca preţ pe o piaţă aşa competitivă. E telefonul secundar perfect. E telefonul unui tânăr. E telefonul unui om de afaceri. E discret, e mic. Motorola a dat lovitura. Nu. Nu a dat-o. Din păcate, acesta este penultimul telefon sub conducerea Google. Vedem ce urmează pentru Motorola în epoca Lenovo. Dar păcat, aşa cum e păcat şi de Nokia, că acest telefon s-a dus“ – mai multe detalii aici.

Citește și: