Apple pregătește un Macbook de 12 inci și ecran Retina

Apple pregătește un Macbook de 12 inci și ecran Retina

Încercând să ofere un concurent pentru amalgamul de ultrabook-uri cu panouri HiDPI, Apple lucrează la un .

12inch-Retina-apple Macbook Air

Un eventual MacBook Air cu o diagonală între 11 şi 13 inci ar reprezenta o clasă nouă de produse pentru Apple. Cu toate acestea, tot mai multe zvonuri au apărut în ultima perioadă legate de un şi alte creaţii similare.

Pleacă de la designul unui MacBook Air, doar că panoul folosit este un Retina Display de aproape 12 inci cu o rezoluţie de 2732 x 1536 de pixeli. Deoarece Tim Cook şi compania sunt foarte încrezători în noul lor sistem ultra portabil, producţia a început deja în serie limitată pentru acest nou MacBook. Din câte se pare, Quanta Computer este gigantul din spatele contractului, iar cei de la DigiTimes au informaţii cum că, până la începutul lunii viitoare, va începe producţia în parametri normali.

Nu se ştie încă dacă randamentul acelui centru de producţie va fi suficient pentru ca noul sistem descris mai sus să ajungă în magazinele Apple din întreaga lume până la sfârşitul anului. În teorie, este vizată perioada explozivă a cumpărăturilor de Crăciun, dar momentan există un mare semn de întrebare deasupra randamentului cu care sunt realizate MacBook-urile de 12 inci.

Dacă luăm ca şi exemplu anunţul pentru Apple Watch, care va ajunge pe piaţă în prima parte a lui 2015, există o posibilitate destul de mare ca un MacBook Air mai mic să ajungă în lumina reflectoarelor pe 16 octombrie, dar să nu fie comercializat până anul viitor. Nu rămâne decât să aşteptăm cu interes surprizele ce ne vor fi servite săptămâna viitoare.

Citește și: