Cine va putea rula noul Mac OS X Yosemite?

Cine va putea rula noul Mac OS X Yosemite?

Pentru că noul sistem de operare Mac OS X Yosemite include multe elemente noi, mulţi s-au aşteptat să nu-l poată instala pe sisteme mai vechi.

compatibilitate mac os-x-yosemite-mac

La începutul acestei săptămâni, cei de la Apple, în cadrul conferinţei WWDC 2014, au anunţat cea mai nouă iteraţie a sistemului de operare OS X. Aceasta va purta numele de şi, pe lângă faptul că include un amalgam de funcţii noi, va introduce şi câteva elemente noi de interfaţă. Lansarea oficială a noului sistem de operare va avea loc în această toamnă, cam în aceeaşi perioadă cu lansarea iOS 8, dar există şi o modalitate pentru a-l experimenta acum în stadiu incipient. Nu trebuie decât să vă înscrieţi la Apple ca dezvoltator sau să aşteptaţi ca gigantul din Cupertino să facă publice variantele beta.

În ceea ce priveşte compatibilitatea cu Mac-ul vostru, e bine de ştiut că, dacă aţi putut rula în condiţii optime OS X Mavericks 10.9.x, nu veţi întâmpina probleme în a face tranziţia la Yosemite.

Aceasta este varianta scurtă de răspuns la întrebarea din titlu. Varianta lungă este că iMac-urile mid-2007 sau mai noi, MacBook-urile Late 2008 sau mai noi, Mac Pro-urile early 2008 sau mai noi, Mac mini-urile early 2009 sau mai noi, MacBook Air-urile Late 2008 sau mai noi, toate sunt suportate de noul sistem de operare creat de compania lui Tim Cook. Pe aceeaşi listă intră şi MacBook Pro-urile de 13 inci mid 2009 sau mai noi, de 15 inci mid 2007 sau mai noi, de 17 inci late 2007 sau mai noi.

Mai multe detalii legate de noile sisteme de operare ce vor fi făcute publice de Apple în această toamnă, combinate cu alte anunţuri din cadrul WWDC 2014, găsiţi .