În cursa smartphone-urilor cu Android, LG câștigă teren în spatele Samsung

În cursa smartphone-urilor cu Android, LG câștigă teren în spatele Samsung

Un studiu publicat zilele trecute de Chitika a confirmat faptul că a înregistrat cea mai mare creştere în piaţa de smartphone-uri.

LG_Logo smartphone

Piaţa de este incredibil de stufoasă. Această varietate vine însă cu atât cu minusuri, cât şi cu plusuri semnificative. În primul rând, devine evidentă fragmentarea platformei. În al doilea rând, cei care s-au obişnuit cu ecosistemul de aplicaţii şi sistemul de operare pot în orice moment să treacă la un alt producător.

Samsung este lider de piaţă când vine vorba de dispozitive cu Android cu o cotă de 57,4%, dar LG a crescut până la 10,4%, fiind singurul concurent mai mare din Coreea de Sud pentru Samsung. Cu toate că această cifră este din complet altă ligă faţă de Samsung, creşterea din spate de care a beneficiat LG este incredibilă, raportată la aglomeraţia din piaţă. Gândiţi-vă doar că o creştere de 1,7% a fost dobândită în perioada iunie-septembrie 2014. În contextul în care Samsung, în aceeaşi perioadă de timp a înregistrat o creştere de doar 1%.

De partea cealaltă a baricadei, companii foarte populare, precum Motorola, HTC, Sony sau Huawei au înregistrat o scădere semnificativă a cotei de piaţă. Gândiţi-vă cât de rău le merge celor de la Motorola, cu peste 30 de ani de experienţă în producţia de telefoane mobile, dacă Amazon, cu un singur telefon şi câteva tablete cu Android le-au luat-o în faţă.

android-oem-rank-samsung LG

Citește și: