Android 5.0 Lollipop și noua sa problemă: nu mai poți trece în modul silențios

Android 5.0 Lollipop și noua sa problemă: nu mai poți trece în modul silențios

Cei de la Google nu mai permit în să dezactivaţi atât vibraţiile, cât şi soneria unui smartphone.

lg g3 lollipop

Mulţi dintre noi au o obsesie pentru diverse tonuri de apel. La fel de mulţi preferă să-şi ţină telefoane pe vibraţi. Indiferent de categoria în care vă aflaţi, cu siguranţă au existat contexte în care v-aţi dorit cel puţin o dată să dezactivaţi atât soneria, cât şi vibraţiile. Dacă până la Android 5.0 Lollipop această acţiune reprezenta o posibilitate, acum a fost eliminată. Chiar dacă vă daţi volumul soneriei din lateral până la zero, telefonul trecând la final în vibraţii, dacă mai apăsaţi o dată pe Volume Down, nu se mai întâmplă nimic. În trecut, această apăsare suplimentară a respectivului buton vi l-ar fi trecut în mod silenţios complet.

silent-mode-Android 5.0 lollipop

Partea dubioasă este că nu ştim dacă situaţia descrisă mai sus reprezintă o greşeală sau o schimbare intenţionată a gigantului american. În orice caz, modificarea de funcţionalitate nu a fost apreciată de utilizatori. Ca o alternativă, cu un efect similar, puteţi dezactiva manual toate notificările, prin activarea modului „None“. Din păcate, acest gest ar avea şi urmări nedorite, printre care, trecerea alarmelor în mod silenţios. Dacă vă treceţi telefonul pe volum 1 şi îl reporniţi, este posibil să fiţi în mod silenţios, deşi trebuie să verificaţi dacă soluţia funcţionează şi în cazul vostru.

Scenariul descris mai sus nu e valabil pentru , utilizatorii acestei tablete nu întâmpină aceleaşi probleme, situaţie care face şi mai greu de înţeles decizia celor de la Google. Nu putem decât să sperăm că cei de la Google vor adresa cât mai curând frustrările pe acest subiect ale celor care folosesc gadgeturi cu Android.