Android 5.0 Lollipop are câteva probleme grave

Android 5.0 Lollipop are câteva probleme grave

Deşi mulţi dintre voi aşteaptă cu interes update-ul la pe propriile aparate, se pare că respectivul sistem de operare nu este perfect.

LG G3 cu Android 5.0 Lollipop (1)
LG G3 cu Android 5.0 Lollipop este un telefon „de vis“, cu dotări foarte bune și hardware excelent. FOTO Răzvan Băltărețu/Playtech

Pe lângă faptul că este foarte greu să intraţi în posesia unui smartphone sau a unei tablete cu Android 5.0 Lollipop, se pare că cei mai norocoşi dintre noi au depistat câteva probleme după tranziţia la cea mai nouă versiune a sistemului de operare ieşit din Mountain View.

Mai multe pagini de sesizări s-au adunat pe portalul Android Developer ce detaliază probleme cu conectivitatea WiFi a dispozitivelor ce rulează Android 5.0. Totul a început de la un mândru posesor de Nexus 5 care s-a enervat teribil când a văzut că, după instalarea actualizării la noul SO, a întâmpinat dificultăţi majore în conectarea la reţele wireless. Nu a durat mult până când, după respectiva sesizare iniţială, un val de internauţi şi-au transmis supărarea pe marginea aceluiaşi subiect. Aceştia din urmă erau posesori de . Partea tristă este că problema s-ar putea să afecteze şi multe alte aparate care vor beneficia de tranziţia la Lollipop, dar, cel puţin momentan, respectiva listă este foarte mică.

Dacă ar fi să ţinem un inventar, aceasta este a doua problemă majoră ce pluteşte ca un nor negru asupra lansării celei mai noi versiuni de Android. Prima avea legătură tot cu conectivitatea WiFi, dar se manifesta prin descărcarea destul de agresivă a bateriei aparatelor care stăteau conectate pentru mai mult timp la o reţea fără fir. În teorie, cei de la Google au suficient de mult timp să remedieze problema până când Android 5.0 Lollipop va ajunge la marea masă a utilizatorilor. În practică însă, dacă nu vor fi foarte eficienţi, un astfel de scandal poate fi foarte costisitor pe termen lung pentru Google.