Android 5.0 Lollipop are câteva probleme grave

, 14 Noi, 08:50

Deşi mulţi dintre voi aşteaptă cu interes update-ul la pe propriile aparate, se pare că respectivul sistem de operare nu este perfect.

LG G3 cu Android 5.0 Lollipop (1)

LG G3 cu Android 5.0 Lollipop este un telefon „de vis“, cu dotări foarte bune și hardware excelent. FOTO Răzvan Băltărețu/Playtech

Pe lângă faptul că este foarte greu să intraţi în posesia unui smartphone sau a unei tablete cu Android 5.0 Lollipop, se pare că cei mai norocoşi dintre noi au depistat câteva probleme după tranziţia la cea mai nouă versiune a sistemului de operare ieşit din Mountain View.

Mai multe pagini de sesizări s-au adunat pe portalul Android Developer ce detaliază probleme cu conectivitatea WiFi a dispozitivelor ce rulează Android 5.0. Totul a început de la un mândru posesor de Nexus 5 care s-a enervat teribil când a văzut că, după instalarea actualizării la noul SO, a întâmpinat dificultăţi majore în conectarea la reţele wireless. Nu a durat mult până când, după respectiva sesizare iniţială, un val de internauţi şi-au transmis supărarea pe marginea aceluiaşi subiect. Aceştia din urmă erau posesori de . Partea tristă este că problema s-ar putea să afecteze şi multe alte aparate care vor beneficia de tranziţia la Lollipop, dar, cel puţin momentan, respectiva listă este foarte mică.

Dacă ar fi să ţinem un inventar, aceasta este a doua problemă majoră ce pluteşte ca un nor negru asupra lansării celei mai noi versiuni de Android. Prima avea legătură tot cu conectivitatea WiFi, dar se manifesta prin descărcarea destul de agresivă a bateriei aparatelor care stăteau conectate pentru mai mult timp la o reţea fără fir. În teorie, cei de la Google au suficient de mult timp să remedieze problema până când Android 5.0 Lollipop va ajunge la marea masă a utilizatorilor. În practică însă, dacă nu vor fi foarte eficienţi, un astfel de scandal poate fi foarte costisitor pe termen lung pentru Google.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Pot spune cu incredere ca nu am aceste probleme pe LG G3. Am facut update cu imaginea oficiala de la LG si totul merge perfect. Nu sunt probleme nici cu camera, nici cu autorotate, nici cu bateria (ba din contra bateria tine cu ~10% mai mult) si nici cu wifi.
Este foarte posibil ca persoanele care mentioneaza problema sa fii facut update cu o varianta de test si nu cu cea finala. Oficial familia Nexus a inceput abia de ieri sa primeasca update si tot abia de ieri este disponibila imaginea softului pe internet.
Nu cred ca e cazul sa mentionam probleme si abia dupa macar o saptamana vom vedea care sunt simptomele si problemele reale

Salut. Poți sa îmi spui te rog de unde ai luat versiunea pentru LG G3 ca mie încă nu îmi apare în centrul de actualizari, eventual un link?
Mulțumesc mult!

Sigur.
http://forum.xda-developers.com/lg-g3/general/kdz-lollipop-5-0-v20a-final-kdz-beta-t2935610
Fii atent insa la build number. Daca ai varianta de 16GB iti trebuie Build LRX21M daca ai 32Gb pune LRX21P.
In rest pe forum iti dau detalii cum sa o instalezi.
Apropos OTA o sa primim in romania in decembrie. Polonia e singura tara unde se face update momentan la nivel global si mai dureaza pana se da drumul si in rest.

Eu am Nexus 5 și am primit update-ul Ora ieri 18 noiembrie.

OTA.

Nu am avut probleme de conectare pe nexus 7.

Fara probleme pe Neuxs 5 (build LRX21O de pe developers.google.com)

Da cea mai mare greseala a fost cand am dat update la panarama asta de lollipop. Nu am probleme cu wifi dar in schimb bateria se duce ca benzina la un motor de 4l. Daca inainte, seara aveam 15% baterie ma tinea perfect pana a doua zi la 8 cand ajungeam la serviciu. Acuma nu mai tine bateria nici 10 minute daca am 15%. Am aplicatia battery saver si imi arata ca andorid sistem 55% consum de baterie. Daca se face downgrade stie cineva se pierde garantia la tel ?

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail