Europa „urcă“ WiFi-ul până la cer: în trei ani, vom avea avea Internet wireless în avioane

Europa „urcă“ WiFi-ul până la cer: în trei ani, vom avea avea Internet wireless în avioane
10:44 06.06.2014

Deşi în avion este foarte mare în SUA, din 2017 vom experimenta aceleaşi beneficii şi în avioanele din Europa.

Plane_WiFi avion europa 2017

Pentru că cei mai mulţi dintre noi am ajuns să suferim de o , se pare că în câţiva ani vom putea să stăm pe Facebook şi în avioanele care zboară deasupra Europei.

După ce s-a lucrat intens la reglementarea conectiviăţii WiFi în avioane, o companie cu numele Inmarsat a anunţat că va crea o reţea pe suprafaţa întregii Europe cu scopul menţinerii online a „zburătorilor“. Deţinătoarea unei reţele globale de sateliţi şi cu o experienţă vastă în stabilirea de reţele la scară largă, Inmarsat va încheia un parteneriat cu operatorii 4G din diverse teritorii pentru a facilita realizarea unei reţele de la aer la pământ. Aceasta din urmă se va ocupa de asigurarea traficului de internet şi va funcţiona într-un mod similar cu Gogo în SUA. Asistenţa de la polul opus va fi asigurată de un nou satelit cu numele de Europasat. Respectivul va fi responsabil de asigurarea unei conexiuni constante la internet în timp ce avionul va face tranziţia de la un turn de telefonie la altul.

Tot Inmarsat a promis că noul satelit va oferi suport pentru ,,servicii de urgenţă destinate protejării publicului în caz de dezastre”. Reţeaua ar trebui finalizată până la sfârşitul lui 2016, urmând ca diverse companii aeriene să se aboneze, iar operatorul britanic British Airways deja şi-a arătat suportul pentru această iniţiativă.

Până la perfecţionarea sistemului descris mai sus, la sfârşitul acestui an Inmarsat va oferi celor interesaţi acces la o conexiune internet prin satelit, deşi costurile vor fi probabil semnificativ mai mari decât cele din viitor.

loading...