Japonia plănuiește să ofere acces WiFi gratuit pentru turiști

Japonia plănuiește să ofere acces WiFi gratuit pentru turiști

Există anumite zone ale lumii în care accesul la WiFi nu este public și nici gratuit. Una dintre aceste țări este Japonia, în principal pentru că rezidenții s-au bazat pe internetul mobil.

Japan WiFi

Din acest motiv, necesitatea pentru hotspot-uri WiFi gratuite nu a fost atât de mare. Cum rămâne însă cu turiștii care vizitează țara, și nu își pot face abonamente de internet? Guvernul japonez, în efortul de a atrage mai mulți turiști, va lansa un program special pentru aceștia. Principiul de funcționare este simplu, vizitatorii Japoniei pot avea acces la internet, gratuit, dacă downloadează o aplicație gratuită de smartphone, sau doar dacă își arată pașaportul în locurile special destinate sau la aeroport.

Astfel, ei pot beneficia de WiFi gratuit în stații de tren, și în alte locații. Guvernul va organiza  un comitet care va dezbate modul în care acest ID va putea fi folosit în mai multe locații, asta pentru ca înregistrarea să aibă loc o singură dată. Totuși, guvernul se așteaptă ca soluția aleasă de ei să fie disponibilă abia în 2016, așadar mai e puțin de așteptat până când ne vom verifica pagina de Facebook, gratuit, în Japonia.

Între timp, există alternative, cum ar fi anumite magazine mari sau Starbucks. NTT East, are un astfel de serviciu în Japonia, însă e limitat doar pentru magazinele sale, destul de puține la număr.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: