Becurile LED sunt folosite pentru transfer de date WiFi de Fraunhofer HHI

Becurile LED sunt folosite pentru transfer de date WiFi de Fraunhofer HHI
10:10 08.04.2013

Pentru ca tehnologia permite astfel de realizari rupte parca din filme SF, Fraunhofer a atins o viteza de 3Gbps pe o retea WLAN prin .

fraunhofer hhivisible light communication

Fraunhofer Heinrich Hertz Institute sau FHHI a dat publicitatii un comunicat de presa prin care anunta cele mai noi descoperiri din domeniul retelelor WLAN care in loc de unde radio foloseste   pentru a realiza transferul de date.

Desi la prima vedere pare un domeniu tehnic complet nou, in realitate cei de la Fraunhofer au anuntat ca au reusit sa perfectioneze o tehnologie a carei prezenta a fost semnalata pentru prima oara in 2008. In principiu este vorba de folosirea luminii emanate de LED-uri pentru transfer de date directional si securizat. Imaginea de mai sus face o treaba destul de buna in a explica prin ce metoda se va directiona accesul la internet.

Daca in 2011 rata maxima teoretica dobandita prin intermediul acestei tehnologii se rezuma la 800 Mbps, prin combinarea mai multor spectre luminoase de culori diferite, acum s-a ajuns la 3 Gbps. Ca diferente notabile fata de tentativele anterioare ale acestei tehnologii, cei de la FHHI au folosit o noua frecventa de 180MHz in locul celei de 30 Hz de pana acum. In practica, avansurile tehnologice manifestate prin componente de ultima generatie au permis saltul de la 800 Mbps pana la 1Gbps pe o singura frecventa luminoasa. In contextul in care combinam trei frecvente luminoase este perfect corect ca respectiv rata de transfer sa sara la 3 Gbps.

In cazul in care va ganditi ca aceasta tehnologie in care s-au investit sume exorbitante de bani are aplicabilitate zero in cadrul caminului, aveti dreptate. In principiu, acest tip de transmisii de date sunt perfectionate cu scopul de a fi folosite in cadrul spitalelor sau targurilor internationale, contexte in care circumstante extraordinare nu permit utilizarea retelele WiFi clasice din cauza emisiilor radio.

loading...