Muzeul Met din New York oferă gratuit 400.000 de opere de artă

Muzeul Met din New York oferă gratuit 400.000 de opere de artă

Met sau din New York a decis să digitizeze cea mai mare parte a colecţiei sale de opere de artă.

MET Metropolitan Art Museum New York Colectie online

În urma unui proiect iniţiat în urmă cu câţiva ani, oficialii muzeului de artă din New York, Met, au decis că ar trebui transpusă în format digital întreaga lor colecţie de opere de artă. Mai mult decât atât, accesul la aceasta ar trebui oferit gratuit tuturor curioşilor.

Procesul de digitizare s-a încheiat, iar rezultatul îl găsiţi la adresa metmuseum.org/collection/the-collection-online. Partea cea mai interesantă este că fiecare pictură sau sculptură a fost imortalizată la o calitate atât de bună, încât o puteţi observa în detaliu de 10 ori mai bine decât dacă aţi fi văzut-o de la faţa locului sau aţi fi încercat voi să o imortalizaţi într-o excursie la muzeu. În plus, aproape toate lucrările pot fi descărcate şi folosite de oricine în proiecte individuale, cu condiţia ca rezultatul final să fie non-comercial. Acest tip de licenţă poartă numele de OASC sau Open Access for Scholarly Content.

Website-ul prin care puteţi explora acest este foarte bine pus la punct. Aveţi foarte multe filtre prin care puteţi ajunge la ceea ce vă interesează prin eliminare, iar dacă vreţi să fiţi şi mai eficienţi, puteţi căuta cuvinte cheie precum Picasso, Aztec sau Venice. Din experienţa mea, majoritatea tablourilor sunt capturate la opt megapixeli, o rezoluţie suficientă pentru a vă pune o poză de fundal artistică.

Citește și: