Muzeul MET din New York lanseaza un serial online gratuit despre arta

Muzeul MET din New York lanseaza un serial online gratuit despre arta

Tututor ne place arta la un anumit nivel arta, din acest motiv muzeul MET a declansat un serial online pentru a ne atrage atentia asupra catorva lucrari remarcabile.

Met Museum 82nd fifth

Numele unui nou website facut public zilele trecute este 82nd and Fifth. Acesta este un proiect sustinut de Muzeul MET, mai exact Muzeul de Arta Metropolitan din New York. In practica, fenomenul este cu atat mai  impresionant cu cat curatorii de arta ai muzeului dezbat calitatile unei lucrari incercand in acelasi timp sa descrie si impactul personal pe care l-au avut respectivele lucrari asupra angajatilor. Initial se doreste ca serialul sa ajunga la 100 de episoade, moment in care fiecare episod va incerca sa ne invete in termeni cat mai accesibili valoarea obiectelor de arta. Intr-un episod de cateva minute va fi descrisa in detaliu o pictura de Antonio Rosellino in timp ce intr-un altul va fi prezentata o camera cu un design de Frank Loy Wright.

Pentru ca un element interactiv ajuta la o mai buna asimilare a cunostintelor, fiecare episod va fi insotit de un model 3D sau alte elemente care sa transforme experienta timpului petrecut pe site intr-una cat mai placuta. In definitiv, experienta recreata va fi similara cu Google Art Project, oferindu-va sansa sa vedeti niste detalii ale unor lucrari pe care de la fata locului probabil ca le-ati fi ratat. Momentan sunt disponibile 6 episoade si alte doua vor fi publicate in fiecare zi de miercuri pana pe 25 decembrie 2013

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: