Modelul Classic e salvarea BlackBerry: Tastatura e totul

Modelul Classic e salvarea BlackBerry: Tastatura e totul

BlackBerry Classic, ultimul telefon lansat de compania canadiană, a avut parte de prezentarea oficială și de lansarea pe piață.

blackberry classic

Dacă este un element ce caracterizează telefoanele celor de la BlackBerry mai mult decât oricare altul, acesta este tastatura QWERTY. Tastatura a fost dintotdeauna cea care a separat telefoanele BlackBerry de restul pieței, devenind o emblemă a acestora și unul dintre motivele pentru care compania a ajuns atât de populară. Pe parcurs, odată cu apariția noilor telefoane ale celor de la Samsung sau Apple, modelele BlackBerry au început să piardă ușor din popularitate. Canadienii au încercat să se reinventeze prin lansarea lui Z10 și a altor modele, dar au eșuat. Odată cu lansarea lui BlackBerry Classic, aceștia par a se întoarce la origini, o decizie care s-ar putea dovedi extrem de inteligentă pe viitor.

blackberry classic 2

BlackBerry Classic îmbină trackad-ul optic cu tastatura fizică, două aspecte la care BlackBerry a excelat dintotdeauna, însă telefonul nu este unul foarte ieftin. Prețul acestuia se ridică la aproximativ 450 de dolari. Acesta are un ecran de 3,46 inci la rezoluție 720×720 pixeli, 2GB de memorie RAM, 16GB spațiu de stocare, un procesor dual-core, o cameră de 8 megapixeli și o baterie de 2.515 mAh. Sistemul de operare este BlackBerry 10 pe care compania l-a lansat la începutul anului 2013.

După cum scriu cei de la Verge, BlackBerry pare a fi realizat într-un final că tastatura este lucrul pe care aceștia îl fac mai bine decât orice altă companie. Deși dragostea pentru tastatura fizică, trackpad-ul și amintirile experiențelor frumoase cu telefoanele BlackBerry ar putea fi niște factori importanți pe viitor în ceea ce privește vânzările, prețul relativ mare al dispozitivului ar putea să-i descurajeze pe mulți când vine vorba de achiziționarea unui telefon.