Minisistemul de gaming ASUS ROG GR8 este acum lansat oficial

Minisistemul de gaming ASUS ROG GR8 este acum lansat oficial

ASUS a lansat în mod oficial minisistemul de gaming ROG GR8, un produs pe care am avut ocazia să îl vedem și la IFA 2014.

ASUS-ROG-GR8-1

Micuțul ASUS ROG GR8 are un volum de doar 2.5 litri (nu mă întrebați, nu am idee de când sistemele se măsoară acum în litri) și este dotat cu un procesor din seria Low-Voltage de la Intel, un Core i7-4510U și o placă grafică Nvidia GeForce GTX 750 Ti din gama Maxwell. Producătorul a reușit așadar să împacheteze destul de multă performanță într-un PC de dimensiunea unei console standard de gaming. Sistemul vine și cu Windows 8.1 preinstalat.

Acesta suportă până la 16 GB memorie DDR3 prin cele două SO-DIMM-uri și vine ori cu un HDD de 1 TB la 7200 rpm sau cu un SSD de 256 GB. Părerea mea, alegeți varianta cu SSD, sau achiziționați unul ulterior pentru upgrade. Pe partea de conectivitate avem Wireless dual-band 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 precum și o mulțime de conectori ca două porturi USB 2.0 pe partea din față din care unul are o tensiune mai mare pentru încărcarea diferitor dispozitive.

Pe partea din spate avem 4 porturi USB 3.0, un conector de rețea Gigabit, un port DisplayPort și un HDMI, ieșire digitală audio, precum și cei trei conectori jack tot pentru audio.

Având în vedere dimensiunile foarte reduse ale sistemului, și faptul că este construit cu o placă de bază și un procesor mobil, consumul de energie va fi și el implicit mai mic decât a unui desktop obișnuit. Alimentatorul este extern la 19V și 6.32A, la fel ca a unui laptop performant iar sistemul se spune că ar consuma doar 13 W în idle și maxim 77 W la încărcare maximă.

Sistemul vine și cu o parte din tehnologiile proprietare ASUS ca, SupremeFX Audio, Sonic SoundStage, Sonic SenseAmp, GameFirst III și funcționează și ca un receiver Miracast. Cu el beneficiați și de 100 GB de stocare clpud pentru o perioadă de 12 luni.

Zgomotul în funcționare este de maxim 28 decibeli la încărcare maximă și aproximativ 20 decibeli când este în idle, așadar suficient de silențios pentru a nu fi observat. Momentan nu se cunosc detalii despre preț, însă vom avea și aceste informații disponibile în scurt timp.

ASUS-ROG-GR8-4

ASUS-ROG-GR8-2

ASUS-ROG-GR8-3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: