ASUS ROG G751, un nou ”monstru” de gaming portabil

ASUS ROG G751, un nou ”monstru” de gaming portabil

Brand-ul ASUS responsabil cu dispozitivele de gaming, ROG – Republic Of Gamers primește un nou client în portofoliul său, laptopul G751.

ASUS-ROG-G751-1

ASUS ROG G751 este cel mai recent laptop de gaming al producătorului, și pe lângă o configurație de invidiat vine și cu un mic redesign al carcasei acestuia. G751 deține cele mai noi procesoare Core i7 de la Intel și cele mai noi plăci grafice Nvidia GeForce GTX 980M pentru a oferi cea mai bună experiență de gaming. Laptopul păstrează design-ul clasic al seriei inspirat de avionul de luptă F-22 Raptor și aduce un finisaj de aluminiu pe capacul superior cu un logo ROG iluminat.

Asus a reușit să contruiască un sistem de răcire inteligent, aproape silențios pentru acest laptop. Căldura și implicit zgomotul creat de ventilatoarele mici reprezintă o problemă pentru laptopurile împinse către limită. Folosind radiatoare de cupru și așezând componentele ce degajă foarte multă căldură într-un mod strategic problema este aproape rezolvată. Sistemul de răcire deține două ventilatoare cu dimensiuni mai mari ce evacuează aerul cald prin spatele laptopului iar acestea nu au nevoie de o viteză foarte mare pentru a își face treaba foarte bine.

Ecranul are o diagonală de 17.3 inci este mat și are o rezoluție de 1920×1080 pixeli. Pentru o acuratețe mai bună a imaginii producătorul a folosit un ecran de tip IPS. Laptopul suportă display-uri externe 4K iar tehnologia Trinity Display permite folosirea a 4 display-uri simultan, incluzând ecranul laptopului.

Tastatura are o formă ergonomică și este iluminată, tasele WASD fiind evidențiate și mai bine pentru cea mai bună experiență de gaming indiferent de mediul în care este folosit. Conectivitatea este de asemenea unul din elementele forte ale acestui model. ASUS G751 deține două porturi USB 3.0 pe fiecare parte, 3 jack-uri audio pentru conectarea unui sistem 5.1 sau a unei perechi de căști compatibile, HDMI 1.4, mini DisplayPort și DSUB pentru monitoarele adiționale precum și un port Gigabit. Pe laterala sa se află și un card reader precum și o unitate Blu-Ray.

Configurația variază de la procesoare i5 până la procesoare I7 cu 4 nuclee și 8 fire de execuție, maxim 32 GB memorie RAM la 1600 MHz, un GTX 860M, GTX 970M sau GTX 980M în funcție de prefrințe și stocare SSD RAID ) pentru cel mai performant model.

ASUS-ROG-G751-2

ASUS-ROG-G751-4

ASUS-ROG-G751-3