Microsoft vrea Minecraft: creatorul cere încă din 2012 două miliarde de dolari

Microsoft vrea Minecraft: creatorul cere încă din 2012 două miliarde de dolari

Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri video, iar Microsoft se zvonește că ar vrea acest produs în portofoliul său. Prețul: două miliarde de dolari, același preț pentru care creatorul a spus în urmă cu doi ani că ar accepta orice.

minecraft

Microsoft, un nume atât în software, cât și în gaming, ar vrea să cumpere cu două miliarde de dolari Minecraft. Pentru acești bani, i-ar reveni compania Mojang, care produce jocul video, conform Bloomberg. Astfel, Microsoft ar adăuga un nou titlu pe lângă franciza Halo și ar avea încă un produs de succes pentru Xbox One și Xbox 360. Tranzacția s-ar finaliza până la finalul săptămânii viitoare.

Citește și: Premieră în Minecraft: un jucător a creat un hard disk funcțional

Este amuzant, într-o anumită măsură, că Markus „Notch“ Persson, creatorul Minecraft, a fixat încă din decembrie 2012 prețul de două miliarde de dolari cel mai potrivit pentru joc și pentru „cheful“ său. „În orice caz, prețul meu este de două miliarde de dolari. Dă-mi două miliarde de dolari și îți voi aproba tâmpeniile“, scrie „Notch“ pe Twitter.

Cumpărarea producătorului suedez Mojang urmează să devină cea mai importantă înţelegere încheiată de Microsoft sub actuala conducere a lui Satya Nadella. El a fost numit în februarie în funcția de director executiv și deviza lui e: Microsoft este o companie cloud-first mobile-first. Astfel, el a reorientat politica Microsoft spre piețele în creștere acum, iar entertainmentul prin gaming este una dintre ele.

Poziția exprimată mai sus de Markus Persson a venit într-o vreme în care Microsoft voia ca Minecraft să ruleze bine pe Windows 8, iar cele două părți discutau aspectele. Mai jos sunt câteva dintre tweet-urile lui de atunci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: