MindRDR permite controlul lui Google Glass folosind doar mintea

MindRDR permite controlul lui Google Glass folosind doar mintea

Google Glass, un dispozitiv tehnologic care a fost folosit în multe scopuri, chiar inainte de a deveni un produs mainstream, a primit o nouă capabilitate cu ajutorul lui MindRDR.

Google Glass MindRDR

 

MindRDR permite controlul lui Google Glass cu ajutorul minții, și este mai exact o aplicație OpenSource care vine de la o companie cu sediul în Londra, cu numele de This Place. În mod normal puten naviga prin meniul lui Google Glass cu ajutorul comenzilor vocale sau a interfeței tactile a acestuia. Sistemul funcționează atunci când porți Google Glass și un biosenzor numit Neurosky EEG. Aplicația MindRDR funcționează așadar ca o conexiune între cele două dispozitive hardware, traducând activitatea neuronală într-o comandă executabilă, relevantă pentru Google Glass.

În acest moment, MindRDR permite utilizatorilor să facă doar poze și să le urce pe Facebook sau Twitter, însă ne putem aștepta la o varietate mult mai mare de comenzi în viitorul apropriat, din moment ce echipa care lucrează la acest proiect, depune un efort foarte mare pentru a traduce aceste semnale neuronale. Fiind o aplicație OpenSource ne așteptăm ca numărul dezvoltatorilor care lucrează la ea, să crească exponențial având în vedere interesul pentru acest gen de proiecte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: