MindRDR permite controlul lui Google Glass folosind doar mintea

MindRDR permite controlul lui Google Glass folosind doar mintea

Google Glass, un dispozitiv tehnologic care a fost folosit în multe scopuri, chiar inainte de a deveni un produs mainstream, a primit o nouă capabilitate cu ajutorul lui MindRDR.

Google Glass MindRDR

 

MindRDR permite controlul lui Google Glass cu ajutorul minții, și este mai exact o aplicație OpenSource care vine de la o companie cu sediul în Londra, cu numele de This Place. În mod normal puten naviga prin meniul lui Google Glass cu ajutorul comenzilor vocale sau a interfeței tactile a acestuia. Sistemul funcționează atunci când porți Google Glass și un biosenzor numit Neurosky EEG. Aplicația MindRDR funcționează așadar ca o conexiune între cele două dispozitive hardware, traducând activitatea neuronală într-o comandă executabilă, relevantă pentru Google Glass.

În acest moment, MindRDR permite utilizatorilor să facă doar poze și să le urce pe Facebook sau Twitter, însă ne putem aștepta la o varietate mult mai mare de comenzi în viitorul apropriat, din moment ce echipa care lucrează la acest proiect, depune un efort foarte mare pentru a traduce aceste semnale neuronale. Fiind o aplicație OpenSource ne așteptăm ca numărul dezvoltatorilor care lucrează la ea, să crească exponențial având în vedere interesul pentru acest gen de proiecte.