Migrația chinezilor: Oppo va oferi sistemul său de operare pentru LG G2

Migrația chinezilor: Oppo va oferi sistemul său de operare pentru LG G2

Lumea Android e destul de împărțit, iar chinezii de la Oppo vor o bucată mai însemnată. În acest sens oferă sistemul lor de operare pentru LG G2.

color os pe lg g2

LG G2 a fost lansat anul trecut în august, dar încă are un hardware foarte bun. Oppo are Color OS, un sistem de operare derivat din Android, și acum vrea să pătrundă și pe telefoanele altor companii. Începe cu un program de beta testing, anunțat pe OppoForums, iar cei interesați au timp până pe 19 septembrie să se înscrie.

Utilizatorii care vor fi acceptați vor primi Color OS și trebuie să ofere feedback companiei, ce bug-uri găsesc și cum funcționează per total această versiune de Android. În prezent, Color OS este la versiunea 2.0 și concurează cu numeroase alte versiuni terțe, cum ar fi TouchWiz de la Samsung și Sense de la HTC sau MIUI de la Xiaomi și CyanogenMod.

Citește și despre alt Android modificat de chinezi: MIUI de la Xiaomi

Oppo s-a bucurat de un parteneriat cu OnePlus pentru a pune Color OS pe One vândut în China, dar la finalul lunii iulie s-a încheiat acel parteneriat și OnePlus continuă cu CyanogenMod. În prezent, din China s-a ridicat cel mai bine MIUI. Ultima versiune, pe care am analizat-o când a fost anunțată, este puternică inspirată de iOS de la Apple. Este atât instalată pe telefoanele Xiaomi, cât și oferită pe alte smartphone-uri cu Android.

Review Oppo Find 7 și Color OS

Noi am avut spre review un Oppo Find 7, cel mai nou telefon al companiei, și acesta vine cu Color OS preinstalat. „Sistemul de operare Android cu skin Color OS e un plus, dar meniul de gesturi este unul destul de haotic și pe care nu mi l-aș dori. Dacă tragem un V pe ecran, se deschide lanterna. Dacă trasăm un O, atunci ni se deschide camera. De asemenea, putem desena diferite forma și să le alocăm diferitelor aplicații“ – review-ul complet este pe Playtech.

Un review video al Color OS