Oppo Find 7 – Regele de dincolo de Zidul Chinezesc [REVIEW]

Oppo Find 7 a fost lansat anul acesta în toată lumea cu un ecran Quad HD și promite a fi poate cel mai bun telefon de pe piață. Vreme de câteva zile l-am testat și vă aducem concluziile noastre despre el.

Oppo Find 7

Intro Oppo Find 7 

Am primit de la un cititor playtech.ro Oppo Find 7 pentru câteva zile și am ajuns la concluzia că dacă LG G3 a fost pentru noi regele, acesta este regele rebelilor. E regele de dincolo de zid, ca să facem o referire la “Urzeala Tronurilor”.

Ce avem aici nu e o chinezărie. Ce avem aici nu e un smartphone de duzină copiat. Ce avem aici e o firmă serioasă, care face gadgeturi excepționale. Vă voi spune de pe acum. Eu folosesc zi de zi un Oppo Find 5. Are defecte și avantaje, dar îmi place. E telefonul cu Android care-mi place cel mai mult. E al meu.

Puteți citi review-ul nostru la LG G3 aici. 

Oppo Find 7 e o evoluție cu stil. Ecranul a crescut la 5,5 inci, dar liniile au devenit și mai elegante. S-a maturizat și tehnic, dar și din punct de vedere al designului. Spre deosebire de Xiaomi, Oppo are identitatea sa proprie. Telefonul acesta ar putea fi un hit și nu uitați, puteți să-l cumpărați de pe Oppo Style și vine în România. Dacă vreți să-l luați azi și să-l vindeți peste șase luni, valoarea lui va scădea teribil. Second-hand, telefonul va fi foarte ieftin. Dar eu zic că s-ar putea să-l folosiți multă vreme de acum încolo.

Doamnelor și domnilor, Oppo Find 7, regele de dincolo de Zidul Chinezesc.

Dacă nu aveți mult timp la dispoziție să citiți, puteți urmări videoblogul meu de aici, unde vorbesc de Oppo Find 7. 

Performanțe tehnice Oppo Find 7 

Am decis să compar cu LG G3. Oppo Find 7 e în stânga, LG G3 e în dreapta.

Screen Shot 2014-08-04 at 12.35.33

Pro Oppo Find 7

Performanțele sunt de excepție

Telefonul are un procesor Qualcomm Snapdragon 801 la 2,5 Ghz, un ecran Quad HD de 5,5 inci și 3 GB de RAM. Acest lucru înseamnă că vă oferă performanțe maxime în orice aplicație și în orice joc. Am apreciat faptul că toate jocurile pot fi accesate fără probleme și că raportul dintre performanțe și preț este unul de excepție.

Ecranul este mai natural ca la LG G3

Ecranul 2K de pe Oppo Find 7 nu este primul de pe piață. Au mai fost cei de la Vivo, iar apoi au venit cei de la LG cu G3. Dar la G3 am remarcat faptul că pe alocuri ecranul este obositor, că efectele par nenaturale. Ecranul de la Oppo Find 7 nu pare foarte diferit de unul Full HD. Diferențele sunt într-adevăr minuscule. Dar luminozitatea e mai mare și pe viitor se va vedea diferența în jocuri. La filme, la detalii, nu simțim cu adevărat diferențele față de Full HD. Dar nici nu simțim acea lipsă de naturalețe ca la LG G3.

IMG_1017

Încărcarea se face incredibil de rapid

Wow! E cea mai bună invenție de la smartphone încoace. De fapt, poate exagerez. Dar în epoca telefoanelor Full HD/2K, a procesoarelor quad-core, aveam nevoie de speranță. Dacă bateria nu are o autonomie foarte mare, încărcătorul compensează. Dacă lăsați telefonul l-a încărcat timp de 30 de minute, se va încărca în proporție de aproximativ 70%. Nu credeam, dar am văzut și chiar așa e. Încărcătorul e unul de mare putere, iar telefonul se încarcă foarte rapid. Lucrurile sunt compensate, din păcate, de autonomia mică, dar dacă sunteți pe drum și sunteți grăbit, în 5 minute aveți 30% baterie, mai mult decât suficient.

Pozele sunt bune

Calitatea imaginilor făcute cu Oppo Find 7 e foarte bună, dar doar în anumite condiții. Avem o cameră de 13 megapixeli, care face poze foarte clare ziua și cu care trebuie să fim atenți noaptea. Nu suge lumina așa cum o face Nokia Lumia și nici nu focalizează la fel de bine ca LG G3. La pozele macro, există o dificultate a camerei de a găsi punctul corect de focalizare. La unele imagini m-am chinuit de 6-7 ori să focalizez într-un punct dorit. De asemenea, are momente când pur și simplu refuză să focalizeze unde trebuie.

IMG_0986

Meniul camerei foto este minimalist

Dar pe lângă calitatea pozelor, care este bună, meniul îmi place foarte mult. Pentru că e simplu. Dacă nu ar exista opțiunea de Beauty, atunci meniul ar fi perfect. Oppo nu s-a complicat. Avem opțiuni de HDR, Ultra HD (nu sunt mari diferențe), Fotografie cu sunet, Panoramă și GIF-uri. În epoca internetului, un creator de GIF-uri în cameră mi s-a părut foarte bun. Așadar, meniul camerei primește nota 10 de la mine și e și simplu de folosit.

Un GIF făcut cu telefonul

Prețul este unul bun

Oppo Find 7 costă 479 de dolari. Are avantajul de a fi cel mai ieftin telefon de top momentan. Și nu vorbesc aici de OnePlus One, pentru că acela este foarte greu de cumpărat. Dacă nu luăm în calcul OnePlus, atunci Oppo se luptă cu Xiaomi. Dar are avantaje? Da. Ecranul Quad HD și seriozitatea. Față de Xiaomi, Oppo pare compania mai matură, compania care nu copiază de la toți. Oppo a luat un drum al inovației. A fost prima companie care a scos telefoane Full HD, a scos primul telefon cu o cameră rotativă, iar acum pur și simplu au făcut un telefon aproape complet.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Oppo Find 7/”/]

Contra Oppo Find 7 

Se încălzește foarte tare

Telefonul are performanțe de excepție, dar, așa cum poate ne așteptam, se încălzește foarte mult când îl forțăm. Orice joc de tipul GT Racing 2, Asphalt 8 sau Batman încinge telefonul extraordinar de mult și face incomodă experiența. De multe ori am simțit nevoia să-l las deoparte să se răcească, deși mai avea mult până când își atingea temperatură maximă admisă. În orice caz, are niveluri de căldură de iPhone 5s, ceea ce nu este bine.

IMG_0979

Este destul de mare și incomod

Are 5,5 inci, dar spre deosebire de device-ul celor de la LG, G3, se simte mult mai mare. Eu sunt posesor de Oppo Find 5, care are 5 inci și e mai gros. Am simțit de multe ori că nu pot controla foarte bine telefonul, că mi-a alunecat din mână și că nu pot atinge toate butoanele de pe ecran din cauza dimensiunii foarte mari. E un telefon care are margini subțiri, dar partea inferioară și cea superioară sunt destul de groase, acolo unde sunt și butoanele tactile. Depinde de utilizator. În cele din urmă, mulți au mâini mari.

Autonomia este foarte mică

Din cauza ecranului Quad HD, performanța acumulatorului este foarte mică. Deși bateria are 3.000 de miliamperi, dezamăgește foarte tare. Când avem conexiune de date, 12 ore este limita pe care o putem atinge la o folosire normală. Eu am folosit telefonul inclusiv fără cartelă SIM și nu m-a dus o zi. Am făcut browsing și m-am jucat. Într-adevăr, luminozitatea a fost la maximum, dar am bifat și battery saver, iar diferențele nu s-au văzut. Așadar, ecranul își ia porția lui de baterie și duce Oppo Find 7 la nivelul lui iPhone 5s ca autonomie.

IMG_0997

Meniul gestual al lui Oppo Find 7

Sistemul de operare Android cu skin-ul Color OS e un plus, dar meniul de gesturi este unul destul de haotic și pe care nu mi l-aș dori. Dacă tragem un V pe ecran, se deschide lanterna. Dacă trasăm un O, atunci ni se deschide camera. De asemenea, putem desena diferite forma și să le alocăm diferitelor aplicații. Vă recomand să scoateți această opțiunea. Ce e enervant e Gesture Panel, care poate fi activat prin swipe de sus în jos, din partea stângă a ecranului. De acolo, eu de obicei activez meniul de notificări și comenzi rapid. Și mă aștept de la orice telefon cu Android să facă acest lucru. La Oppo, intră acest artficiu cu meniul de gesturi. Nu am nevoie de el. Nimeni nu are nevoie de el.

Camera frontală

Are 5 megapixeli și multe defecte. În primul rând, camera se deschide automat cu efectul Beauty, care este un fel de Photoshop integrat în cameră, ce elimină ridurile și punctele de pe față. Dar nu aveți nevoie de el, pentru că păreți o starletă Playboy într-un pictorial modificat de către un elev la prima lecție de Photoshop. E prea mult brush pe față.

Așadar, camera frontală trebuie setată pe normal înainte de a fi folosită. Atunci când o faceți, este foarte lentă și focalizarea e proastă pe față. Multe poze ies foarte mișcate, chiar și simplul selfie. Un minus pentru Oppo.

Câteva fotografii făcute cu telefonul în aceste zile puteți vedea în galeria de mai jos

 

Vlad Andriescu
12:41 04.08.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video