Marea actualizare a început: Windows Phone 8.1 vine pe telefoanele Nokia Lumia

Marea actualizare a început: Windows Phone 8.1 vine pe telefoanele Nokia Lumia

Utilizatorii de terminale Nokia Lumia se vor bucura să afle că pot să facă tranziţia la Windows Phone 8.1 prin update-ul .

Windows Phone 8.1 nokia lumia-cyan-update

a fost anunţat cu surle şi trâmbiţe de gigantul din Redmond în urmă cu câteva luni. Respectivul update la sistemul de operare vine cu multe funcţii noi menite să aducă platforma Microsoft pentru mobile şi mai aproape de performanţa oferită de dispozitivele recente cu iOS şi Android.

Deşi curioşii au putut experimenta noul WP8.1 prin intermediul versiunii Developer Preview, cei care au vrut să aştepte pentru o versiune finală, abia acum vor putea face tranziţia. Nu de alta, dar smartphone-urile Nokia Lumia, care reprezintă aproximativ 90% din piaţa de dispozitive cu Windows Phone 8, au început să primească deja update-ul Nokia Cyan. Dacă vă întrebaţi de ce compania finlandeză preferă să folosească altă denumire pentru implementarea sa de WP8.1, răspunsul este simplu. Se datorează unui număr semnificativ de funcţii şi servicii proprietare pe care Nokia le include în aceastră actualizare pe lângă pachetul de elemente noi marca Microsoft.

Nokia a anunţat deja de câteva luni că va începe distribuirea noului update în prima jumătate a lunii iulie şi se pare că se ţine de cuvânt. Au apărut rapoarte din Taiwan, Spania şi Finlanda de la utilizatorii care au fost invitaţi de aparate să-şi facă update. Pentru că propagarea se va desfăşura în mai multe stadii, aşteptaţi-vă şi voi să faceţi trecerea la Lumia Cyan în următoarea săptămână.

În teorie vor fi vizaţi toţi utilizatorii de Windows Phone 8, deşi este foarte probabil ca posesorii unor terminale mai scumpe, precum Lumia 1020 sau Lumia 925 să fie avertizaţi primi că pot face saltul.