Marea actualizare a început: Windows Phone 8.1 vine pe telefoanele Nokia Lumia

, 07 Iul, 10:34

Utilizatorii de terminale Nokia Lumia se vor bucura să afle că pot să facă tranziţia la Windows Phone 8.1 prin update-ul .

Windows Phone 8.1 nokia lumia-cyan-update

a fost anunţat cu surle şi trâmbiţe de gigantul din Redmond în urmă cu câteva luni. Respectivul update la sistemul de operare vine cu multe funcţii noi menite să aducă platforma Microsoft pentru mobile şi mai aproape de performanţa oferită de dispozitivele recente cu iOS şi Android.

Deşi curioşii au putut experimenta noul WP8.1 prin intermediul versiunii Developer Preview, cei care au vrut să aştepte pentru o versiune finală, abia acum vor putea face tranziţia. Nu de alta, dar smartphone-urile Nokia Lumia, care reprezintă aproximativ 90% din piaţa de dispozitive cu Windows Phone 8, au început să primească deja update-ul Nokia Cyan. Dacă vă întrebaţi de ce compania finlandeză preferă să folosească altă denumire pentru implementarea sa de WP8.1, răspunsul este simplu. Se datorează unui număr semnificativ de funcţii şi servicii proprietare pe care Nokia le include în aceastră actualizare pe lângă pachetul de elemente noi marca Microsoft.

Nokia a anunţat deja de câteva luni că va începe distribuirea noului update în prima jumătate a lunii iulie şi se pare că se ţine de cuvânt. Au apărut rapoarte din Taiwan, Spania şi Finlanda de la utilizatorii care au fost invitaţi de aparate să-şi facă update. Pentru că propagarea se va desfăşura în mai multe stadii, aşteptaţi-vă şi voi să faceţi trecerea la Lumia Cyan în următoarea săptămână.

În teorie vor fi vizaţi toţi utilizatorii de Windows Phone 8, deşi este foarte probabil ca posesorii unor terminale mai scumpe, precum Lumia 1020 sau Lumia 925 să fie avertizaţi primi că pot face saltul.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Problema e cu operatorii sau mai bine zis cu terminalele branduite fiindca aici cred ca mai e ceva de asteptat.Personal sper ca si Romania sa intre cat mai curand in aceasta rulare a update_ului Cyan mai ales ca suntem aliniati la normele europene,sper sa fie asa…deci daca cineva stie mai multe cum se desfasoara mai exact actualizarile prin operatorii de telefonie as fi tare curios sa aflu mai multe:)

„The first smartphones to receive the update will be the Nokia Lumia 1520, Lumia 1020 and Lumia 925 in late July or early August. The next set of smartphones to get Windows Phone 8.1 will be the Lumia 920, Lumia 820, Lumia 720, Lumia 625, Lumia 620 and Lumia 520 in early August.”

de pe techtimes.com.

Se pare ca-i de asteptat in functie de terminal.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail