06 iul. 2014 | 11:57

Nokia by Microsoft: noua eră pentru fostul lider începe cu Lumia 830

ACTUALITATE
Nokia by Microsoft: noua eră pentru fostul lider începe cu Lumia 830

Că Nokia a ajuns la Microsoft știi deja, dar până acum n-avem pe piață produse de noua divizie. Ei bine, Lumia 830 pare să fie primul astfel de smartphone.

Nokia Lumia 830

Nokia Lumia 820 e primul smartphone mid-range pe care Nokia l-a lansat cu Windows Phone 8. Acum, după doi ani de când a debutat, e timpul unui update. Acesta va veni sub forma Lumia 830 și pe spate GSMArena informează că apare deja formularea „Nokia by Microsoft“. Telefonul nu va fi unul „de vârf“, precum Lumia 930, doar preia aceeași filosofie de design și va avea, în primul rând, o cameră foto mai bună. E vorba de optică Carl Zeiss și un senzor de 13 megapixeli.

Din informațiile neoficiale de până acum se știe că telefonul va avea un ecran de 4,5 inci la rezoluție HD și se aseamănă cu Lumia 930. Marginea e din metal, spatele e din policarbonat și va fi disponibil în mai multe nuanțe de culoare. Dat fiind că lansarea va fi mai aproape de toamnă, telefonul va veni deja cu Windows Phone 8.1, noua versiune a sistemului de operare.

Cât despre transformarea Nokia în divizie a Microsoft, Stephen Elop, fostul director al companiei, a vorbit în aprilie despre strategia care trebuie aplicată pe viitor. „Acum, că suntem o singură companie, departamentele de marketing şi produs vor discuta pentru a veni cu un brand singular. Nu avem încă toate detaliile acum, dar cu siguranţă nu vei mai vedea «Nokia Lumia 1020 cu Windows Phone în reţeaua AT&T LTE»“, a spus Elop, adăugând că nu există o recunoaştere prea bună a mărcii. Singura soluţie de viitor e ca „Nokia“ să dispară şi, eventual, să rămână Lumia, conform „Adevărul“.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele