03 oct. 2014 | 08:00

Microsoft mărește autonomia telefonului într-un mod creativ

ACTUALITATE
Microsoft mărește autonomia telefonului într-un mod creativ

În speranţa că va remedia una dintre cele mai mari probleme ale posesorilor de gadgeturi, Microsoft Research propune

Local-Dimming-Display-microsoft research

O echipă de cercetători de la munceşte la soluţii pentru a ne face viaţa cu gadgeturile mai bună. Printre acestea se numără şi un sistem de sporire semnificativă a a autonomiei bazat pe micşorarea într-un mod dinamic a luminozităţii ecranului în anumite zone.  În principiu, este vorba de spaţiul pe care îl acoperiţi cu un deget sau câteva degete în momentul în care interacţionaţi cu gadgetul preferat.

Dacă v-aţi format un reflex din a naviga pe Facebook, este foarte probabil să nu va mai ridicaţi degetul de pe ecran. Acelaşi principiu este valabil şi atunci când vă jucaţi un joc şi interacţionaţi cu personajul principal folosind un joystick virtual. Pornind de la aceste scenarii, printr-un sistem proprietar intitulat FingerShadow, dacă se micşorează semnificativ nivelul de luminozitate ale zonei mascate cu degetul, aveţi mari şanse să câştigaţi între 5,07 şi 22,32 procente în plus la baterie.

După spusele cercetătorilor, partea cea mai atractivă constă în faptul că acest sistem nici măcar nu trebuie aplicat foarte radical pentru a da rezultate. Scenariul ilustrat la punctul (b) în captura de mai sus este suficient pentru a conştientiza beneficiile ideii. Mai rămâne acum să vedem dacă va fi şi implementat vreodată la nivel hardware sau la nivelul unui sistem de operare, gen Windows Phone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele