Microsoft reinventează viitorul gaming-ului prin RoomAlive [VIDEO]

Aceeaşi echipă de ingineri Microsoft care s-au aflat în spatele multor , au demonstrat recent un concept intitulat RoomAlive.

RoomAlive microsoft research

Echipa Microsoft Research este o divizie a gigantului din Redmond preocupată cu aplicaţii creative care nu au aproape nici o legătură cu produse pe care le putem achiziţiona în viitorul apropiat. Noul concept demonstrat zilele trecute, cu numele de RoomAlive, este cel mai recent argument pentru afirmaţia de mai sus.

Similar dintr-un punct de vedere cu un proiect de acum câteva luni intitulat , RoomAlive ilustrează într-un mod plauzibil viitorul gaming-ului între patru pereţi. Practic, este vorba de o instalaţie care, în momentul în care va fi restrânsă la un singur echipament, ar putea fi prezentă în sufrageria multora dintre noi. Până atunci însă, vorbim de un ansamblu complex format din mai multe proiectoare şi senzori Microsoft Kinect interconectaţi pentru a duce ideea de realitate augmentată la un cu totul alt nivel.

În mod evident, limitările unui astfel de produs nu există decât la nivel software. Până când dezvoltatorii de jocuri nu vor pune mâna pe o astfel de instalaţie, trebuie să ne rezumăm la demonstraţii destul de puerile. După cum veţi vedea în clipul de mai jos, jocurile existente la această oră includ un set de capcane care ies din pereţi şi de care trebuie să vă feriţi sau un set de gândaci gigant care apar aleatoriu şi trebuie striviţi cu palmele.

Una peste alta, sistemul pare destul de interesant şi distractiv, deşi este imposibil să fie foarte ieftin de implementat.

Alexandru Puiu
07:35 06.10.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video