Urmatorul XBOX iti ia ochii cu IllumiRoom si un nume pe masura: Infinity

Urmatorul XBOX iti ia ochii cu IllumiRoom si un nume pe masura: Infinity

Pentru ca Microsoft nu ne face placerea de a , trebuie sa ne multumim cu o noua serie de zvonuri.

XBOX 720 infinity controller touch

si, daca totul merge conform planului, intreaga populatie de gameri isi va tine respiratia pentru o secunda. Multe greutati cad pe umerii Microsoft vizavi de aceasta creatie. Presiunea este asa de mare incat si daca lanseaza o farfurie zburatoare multi utilizatori vor fi cu siguranta dezamagiti ca nu face mai multe lucruri.

Pana la lansare, cel mai nou zvon ne confirma un nou nume pentru viitoare consola creata in Redmond. Rupta parca din universul StarTrek, cea pe care pana de curand o numeam XBOX 720, se pare ca se va numi in versiunea comerciala XBOX Infinity. Nu este exclus nici sa fie numita simplu, XBOX, si exista cateva surse care confirma aceasta ipoteza, speram totusi ca cei de la Microsoft sa fie mai originali.

Pentru ca un nou controller este de asemenea o variabila importanta in ecuatie, mai multe surse au confirmat ca urmatorul gamepad de XBOX are mari sanse sa integreze o zona sensibila la atingere similara cu un touchpad. Respectiva suprafata, va functiona ca un pad directional, vor exista insa si situatii in care va fi folosita pentru gesturi. Spre deosebire de amplasamentul unui touchpad similar pe controllerul de PS4, in cazul urmatorului XBOX ar putea fi amplasat in coltul din stanga jos, in locul unuia dintre stick-urile analogice.

O informatie interesanta este legata si de ideea de a crea consola Microsoft always-online. Din cate se pare, aceasta, desi avea mari sanse sa se reflecte in realitate, va depinde de dezvoltatorii de jocuri daca o vor implementa sau nu aceasta optiune in propriile titluri.

IllumiRoom este un concept care a venit din nou in discutie zilele trecute si care are mari sanse sa fie asociat, intr-o forma sau alta, cu noul XBOX. Aparent, IllumiRoom s-ar putea ca in final sa fie doar un proiector inteligent care profita intr-un mod constructiv de informatiile preluate de la camera video integrata in senzorul Kinect. Cu alte cuvinte, Kinect va genera dintr-o privire un plan tridimensional al camerei si respectivul proiector va deforma si ajusta in timp real o imagine legata de continutul de pe ecranul televizorului. Dupa specificatiile Microsoft, ,,va distorsiona realitatea, va mari campul vizual si va permite experiente de gaming complet noi.”

Cu speranta ca macar o parte din zvonurile legate de noua consola se vor materializa in cadrul conferintei de la E3, astept cu entuziasm sa vad ce va lansat gigantul si mai ales cu se va integra noua consola in ecosistemul actual format din dispozitive cu Windows 8, Windows RT si Windows Phone 8.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: