Microsoft, acuzată că ignoră clienții Windows Phone din afara Statelor Unite

Microsoft, acuzată că ignoră clienții Windows Phone din afara Statelor Unite

Microsoft e acuzată că ignoră utilizatorii din alte țări și se concentrează doar pe utilizatorii din Statele Unite atunci când filtrează rezultatele căutărilor din Windows Phone Store, magazinul său de aplicații. 

Windows-Phone-Store_

În momentul în care intraţi într-un magazin virtual de aplicaţii, niciodată nu veţi vedea toate aplicaţiile. Multe dintre ele sunt localizate sau sunt specifice doar unei anumite ţări, motiv pentru care, va exista întotdeauna o diferenţiere. Mult timp, de exemplu, nu a existat Google Earth pe AppStore-ul de România al celor de la Apple.

De această dată vorbim însă de . Deja de câteva luni devenise evident că Microsoft avea o problemă cu aplicaţiile de tip spam, a căror funcţionalitate era aproape inexistentă, dar vă cereau bani sau vă asaltau cu reclame. Soluţia a venit de curând, când gigantul din Redmond multe dintre aceste programe cu probleme, atât din Windows Store cât şi din Windows Phone Store.

Din păcate, cei de la DrWindows.de au sesizat că Microsoft nu-şi tratează toţi utilizatorii de Windows Phone într-un mod egal. Aparent, cei care descarcă aplicaţii din orice alt Windows Phone Store decât SUA, nu beneficiază de aceeaşi filtrare a aplicaţiilor de tip spam.

În vizor au fost luate aplicaţiile dezvoltate de PopularMobileApps, care sunt listate ca fiind gratuite, dar după cinci zile de utilizare încep să vă taxeze. Mai mult decât atât, în tot acest timp vă asaltează cu reclame pentru celelalte aplicaţii ale dezvoltatorului, prin intermediul unui serviciu care rulează în fundal pe telefon consumându-vă bateria.

Partea ,,amuzantă” a ieşit la iveală când redactorii de la Dr.Windows.de au raportat aplicaţiile ca fiind de tip spam şi au aşteptat rezultatele. Nu a durat mult şi respectivele programe au dispărut din Windows Phone Store. Problema? Au fost eliminate doar din WP Store SUA, rămânând în continuare în celelalte magazine virtuale.

După ce această poveste a făcut înconjurul lumii, creaţiile PopularMobileApps au dispărut şi din Windows Phone Store Germania. Dovezile neglijenţei iniţiale au rămas însă imortalizate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: