1.500 de aplicații eliminate din Windows Store. Condiții mai stricte pentru dezvoltatori

, 28 Aug, 18:00

Microsoft a decis să facă o serie de schimbări magazinului de aplicații Windows Phone pentru ca acesta să nu mai fie populat cu programe copiate, care pot induce în eroare utilizatorii. Astfel, 1.500 de aplicații au dispărut deja din Windows Store.

Nokia Lumia 930 (1)

Potrivit unei actualizări pe blogul companiei, Windows Store va deveni un pic mai strict față de programatorii care fac aplicații. Dacă până acum, atunci când căutam un program, lucrurile erau complicate, deoarece trebuia să navigăm printre zeci de clone, cu același nume, acum aplicațiile vor trece printr-un proces mai strict de review.

Microsoft a analizat procesul de certificare și a introdus trei noi lucruri pe care dezvoltatorii trebuie să le ia în considerare. Astfel, numele aplicației trebuie să reflecte funcționalitatea acesteia. De asemenea, ele trebuie introduse în categoria potrivită. De asemenea, iconițele nu trebuie să se asemene cu cele de la alte programe. Acest lucru nu face ca o clonă să nu mai existe, ci procesul devine un pic mai complicat.

Ca parte a acestui proces, Microsoft a eliminat 1.500 de aplicații. Cei care au descărcat unele aplicații care au dispărut după această acțiune pot primi un refund, dacă aplicația a fost plătită.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail