Microsoft lansează o aplicație pentru Android Wear, platforma rivalului Google

Microsoft lansează o aplicație pentru Android Wear, platforma rivalului Google

Microsoft se „împrietenește“ cu platformele rivale. Lansează o aplicație pentru Android Wear și are o tastatură pentru Android și iOS. 

microsoft si altii

„OK Google, notează“, așa vei putea comanda ceasului tău cu Android Wear să înceapă să scrie în OneNote. Sub conducerea lui Satya Nadella, Microsoft este o companie mai deschisă, iar ultimele acțiuni în acest sens sunt lansarea unei aplicații pentru Android Wear, platforma Google, și a unei tastaturi pentru Android și iOS.

Pe blogul Office, Microsoft prezintă aplicația OneNote pentru Android Wear, ce poți face cu ea și cum arată interfața Aceasta va fi sincronizată cu telefonul cu Android (care are cel puțin Jelly Bean 4.3). Notițele, desigur, le scrii dictându-i ceasului tău cu Android Wear.

Alături de aplicație, mai există și o tastatură dedicată integral Android și iOS. Lipsește tasta Windows, dar există una de Home și una Command. PocketNow informează că tastatura se numește Universal Mobile Keyboard și poți folosi cu aceasta telefoane și tablete cu o grosime de până la 10 mm și compania se laudă că poate livra o autonomie de până la șase luni cu o singură încărcare.

UMK va costa 80 de dolari și este puțin mai scumpă decât celelalte alternative. Până acum, Microsoft s-a remarcat bine pe această nișă hardware, dovadă mouse-ul Arc. Mai mult, pentru OneNote are și funcționalitatea Office Lens.