Aplicaţia Office Lens transformă imaginile în documente editabile

Aplicaţia Office Lens transformă imaginile în documente editabile

Deşi nu este o aplicaţie nouă, cea mai recentă versiune de Office Lens introduce câteva schimbări semnificative de funcţionalitate.

microsoft office-lens-app-windows-phone-8-header

Există multe aplicaţii de smartphone care pretind să aibă o funcţionalitate similară cu cea a unui scanner. Office Lens pentru Windows Phone a celor de la este însă una dintre cele mai bune, din multe puncte de vedere.

Pe lângă faptul că vă poate salva rapid în format digital nişte grafice sau tabele de pe o tablă reală, integrează şi un modul foarte performant de tip OCR. Printr-un algoritm elaborat de recunoaştere optică a caracterelor, este recunoscut scrisul de pe o foaie şi poate fi transpus într-un editabilă. Pornind de la această performanţă, puteţi de exemplu să începeţi un tabel pe o tablă dintr-o sală de conferinţe, să-l imortalizaţi şi să-l editaţi în continuare pe PC. Nu de alta, dar tot ceea ce capturaţi cu Office Lens se sincronizează automat cu One Drive, deci este accesibil instant de pe toate dispozitivele voastre.

În versiunile anterioare ale aplicaţiei nu era posibilă decât salvarea imaginilor într-un format static, gen PDF. Office Lens este foarte eficientă şi în prelucrarea datelor de contact de pe o carte de vizită fotografiată in-app. Dacă aveaţi nevoie de mult timp de un astfel de utilitar şi vă aflaţi în posesia unui smartphone cu WP8, îl puteţi descărca gratuit din Windows Phone Store.

office-lens-update

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: