Google peste tot: cum să faci aplicația Now să te asculte de oriunde ai fi în Android

Google peste tot: cum să faci aplicația Now să te asculte de oriunde ai fi în Android

Deşi câteva terminale, precum Moto X, vin deja cu această funcţionalitatea, puteţi şi voi să apelaţi comenzile  Now din orice ecran.

OK-Google android

Deşi e de o mare utilitate să apelezi la amalgamul de informaţii oferite de Google prin comenzi vocale, ne-am dori să nu fim limitaţi la apelarea lor doar din browserul sau pagina principală a unui smartphone cu Android. Pentru a duce respectiva experienţă la un alt nivel, acum există o soluţie pentru a spune „OK Google“ indiferent de aplicaţia pe care o aveţi în prim plan pe telefon. Pentru a activa această funcţie nu trebuie decât să urmaţi câţiva paşi foarte simpli.

Respectiva funcţie a venit direct de la prin intermediul unui update la aplicaţia Google Search pe care o puteţi descărca sau actualiza gratuit din Google Play. Nu implică să vă root-aţi telefonul sau să obţineţi alte drepturi speciale asupra smartphone-ului vostru. Întreaga procedură a fost detaliată pentru prima oară pe Reddit de către utilizatorul xStreame.

Dacă aveţi ultima versiune de Google Search, nu trebuie decât să deschideţi Google Now pe Android şi introduceţi verbal comanda „OK Google Everywhere“. La pasul următor, trebuie să mergeţi în Settings (cele trei punctuleţe în colţul din dreapta jos al ecranului), secţiunea Voice, urmată de o apăsare pe OK Google detection. În acel moment, ar trebui să vedeţi o bifă necesară apelării Google Now din orice ecran.

Nu este încă foarte clar dacă tutorialul de mai sus funcţionează pe orice gadget cu Android, dar s-a confirmat deja că merge pe Nexus 5, Nexus 7 şi Moto G.

Citește și: