Microsoft vrea să înceteze suportul pentru Windows 7

Microsoft vrea să înceteze suportul pentru Windows 7

Deşi este greu să înţelegem de ce Microsoft vrea să înceteze oferirea de suport la produse precum Windows 7, ne rămâne doar să ne supunem.

Windows 7 EOL Microsoft

Odată la câteva luni sau la câţiva ani, în funcţie de dispoziţia conducerii companiei, gigantul din Redmond publică o listă cu aplicaţii software, servicii şi sisteme de operare pentru care urmează, în viitorul apropiat, să înceteze oferirea suportului. Pentru cele mai multe dintre ele, acea noţiune generică de suport se referă la oferirea de diverse actualizări la intervale regulate de timp.

Pe cea mai recentă listă de acest tip, publicată în urmă cu câteva zile, se ascund nişte titluri care s-ar putea să vă sperie un pic sau, în cel mai bun caz, să vă frustreze. Deşi nu se aşteaptă nimeni ca Microsoft să ofere suport pentru produsele sale pe o perioadă de timp nedeterminată, începe să devină evident că abuzează de această autoritate, de acum câteva luni fiind cea mai recentă dovadă a acestui fapt.

Spre deosebire de alte dăţi, lista este destul de stufoasă şi include produse foarte populare. Pe 9 septembrie 2014 se va încheia de exemplu suportul pentru dispozitivele care rulează Windows Phone 7.8. Începând cu 13 ianuarie 2015, în aproximativ jumătate de an, Microsoft nu va mai oferi pentru şi Windows Server 2008 decât actualizări de securitate foarte importante.  Practic, va înceta suportul mainstream pentru aceste două sisteme de operare, rămânând ca încă 5 ani să fie oferite doar update-uri de remediere a unor găuri de securitate şi, în nici un caz, pachete suplimentare de funcţionalitate.

Întregul suport, de orice natură, va fi încheiat în următoarele câteva luni pentru Host Integration Server 2004, Internet Security and Acceleration Server 2004, Systems Management Server 2003, Virtual Server 2005, Visual FoxPro 9.0 Professional Edition şi Windows CE 5.0.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: