Meizu M1 Note este un iPhone 5c nelansat vreodată de Apple, dar mult mai ieftin

Meizu M1 Note este un iPhone 5c nelansat vreodată de Apple, dar mult mai ieftin

După mai multe zvonuri pe marginea acestui subiect, noul M1 Note a fost lansat oficial în China.

meizu m1 note

Dintr-un punct de vedere, cel al coloritului şi al marginilor ecranului, pare inspirat într-un mod destul de evident dintr-un iPhone 5C supradimensionat. Cu toate acestea, e adevărat că aspectele interne şi externe ale gadgetului Meizu nu au nimic în comun cu telefonul creat de Apple.

Meizu M1 Note va intra în istorie ca fiind primul produs din seria Blue Charm a companiei. În acelaşi timp, va fi ieftin şi bun. La 5,5 inci diagonală a ecranului şi cu un display Full HD de tip IGZO, nu doar că va avea nişte unghiuri de vizualizare impecabile, dar densitatea de pixeli va fi de 400 ppi şi puterea luminoasă va fi cu mult peste media alternativelor din acelaşi spectru de preţ. Gândiţi-vă doar la valoarea de 160 de dolari nesubvenţionată pentru 16GB. Pare incredibil, mai ales dacă aveţi în vedere configuraţia hardware.

meizu m1 note

La interior ascunde un octa-core MT6752 pe 64 de biți la 2GHz de la Mediatek pe arhitectură ARM Cortex-A53. GPU-ul din aceeaşi ecuaţie este un Mali-T760 ajutat de 2GB de memorie RAM. Având în vedere diagonala, dimensiunile totale ale aparatului sunt de 75,2 x 150,7  x 8,9 milimetri, mai mult decât decente. Până şi greutatea de 145 de grame este suficientă pentru a-l utiliza în condiţii confortabile. Autonomia este asigurată de un acumulator intern de 3.140 mAh, pe când partea de captură este o combinaţie dintre un senzor de 13 megapixeli pe spate şi un al doilea de 5 megapixeli pentru selfie-uri.

Vizavi de abilităţile de imortalizare, producătorii au ţinut să insiste pe obiectivul frontal format din patru lentile ce ar putea să stea la baza unor imagini mai clare şi mai luminoase. Una peste alta, acesta un dual SIM pe care ni l-am dori în ţara noastră dacă ar ajunge să fie importat.