Lenovo Vibe X2 e lansat oficial în România și e poate cel mai interesant telefon al chinezilor

Lenovo Vibe X2 e lansat oficial în România și e poate cel mai interesant telefon al chinezilor

Lenovo Vibe X2 e un smartphone cu dotări bune, dar impresionează mai ales prin design. Lenovo l-a adus oficial în România, din decembrie e în magazine.

Lenovo Vibe X2-1390

Lenovo Vibe X2 nu depășește norma dotările tehnice, dar are un design care îl poate scoate în evidență. Carcasa din metal are o margine în trei culori, iar producătorul a pregătit pentru smartphone accesorii care se atașează drept al patrulea strat. Lenovo Vibe X2 va fi disponibil de la 1 decembrie în magazinele din România, iar prețul recomandat va fi de 1.800 de lei.

Lenovo Vibe X2-1343

Ce cumperi de banii aceștia în Lenovo Vibe X2?

Un smartphone cu ecran LCD IPS de 5 inci full HD, compatibil cu rețelele 4G și cu o baterie de 2.300 mAh. Partea de procesare este asigurată de un cip MediaTek cu opt nuclee distribuite în două procesoare, cel mai rapid funcționând la o frecvență de 2GHz. Lenovo Vibe X2 mai are o memorie RAM de 2GB, un spațiu de stocare de 32GB fără slot de card microSD și camera principală este de 13 megapixeli capabilă să filmeze full HD. Pentru cei interesați de selfie-uri, camera frontală este de 5 megapixeli.

Lenovo Vibe X2-1352

Lenovo Vibe X2 rulează Android KitKat, dar peste acesta a fost instalată interfața proprie a companiei. Ai un centru de teme pentru a-ți modifica telefonul după cum dorești și ți-ar putea fi util meniul cu scurtături rapide. Per total, nu este o interfață care să scoată în față acest telefon dintre multele altele cu interfețe proprii. Dincolo de software, spuneam la început de accesorii.

Lenovo Vibe X2-1375

Oarecum similar strategiei de la OnePlus, cu accesorii comercializate pentru telefoane mai ieftine decât media pieței, Lenovo și-a denumit gama Vibe Xtensions. Astfel, vei putea atașa o baterie (Vibe X2 Battery) sau un difuzor (Vibe X2 Speaker) externe, care devin un al patrulea strat pe carcasa telefonului completând designul. Ținând cont că telefonul are o grosime de 7,3 mm, baterie cu ai săi 5,1 mm nu îl va face prea gros. Îi va prelungi însă autonomia cu până la 75%.

Lenovo Vibe X2-1392

Vibe X2 Speaker este creat de JBL și „oferă o experiență audio mult îmbunătățită pentru muzică sau filme și se transformă într-un stand util pentru utilizarea hands-free sau pentru conferințe telefonice“, menționează compania. Ideea e că accesoriile sunt din ce în ce mai căutate, pe măsură ce prețul dispozitivelor scade și adevăratele inovații lipsesc de la an la an. Ambele xtensii de la Lenovo se vor dovedi utile.

Noul telefon de la Lenovo a fost testat de „Playtech“ la IFA 2014. „Despre design? Ei bine, am zis în titlu de Motorola pentru că am văzut ideea carcaselor de piele, de bambus, din diferite materiale. Și pot să vă spun că după ce atingi telefonul de bambus, nu mai vrei să te întorci niciodată la plastic sau la aluminiu. Accesoriile sunt un plus inovator. Carcasa cu baterie inclusă nu e mare brânză, dar cea care este și difuzor? Perfectă pentru generația tânără sau, în străinătate, generația Spotify“ – articolul complet este aici.

Lenovo Vibe X2-1341

Ar trebui să știi că este un telefon slim, ușor și cu o interfață care reacționează prompt la comenzi. Totuși, mai trebuie testată autonomia, performanța procesorului MediaTek (primul din România capabil de conexiuni 4G) și cât de bună este camera foto. Prețul de debut este însă de 1.800 de lei și s-ar putea să încânte mulți utilizatori prin design.

Sfatul Playtech: Lenovo Vibe X2 nu este primul telefon care ajunge în România, dar cele de până acum au fost din gama mid-range, mai degrabă. Ai în oferta eMAG astfel de telefoane cu prețul de până la 1.200 de lei. La F64, cel mai bun smartphone Lenovo e unul cu procesor quad core. La Clickshop ai Lenovo K900. Pentru cine nu știe, acesta e primul smartphone Lenovo cu procesor Atom la 2GHz și telefonul care a învins Galaxy S4 în teste când a fost lansat.

Lenovo Vibe X2-1420

Citește și: