19 mai 2014 | 08:44

Leap Motion te ajută să dezamorsezi bombe

ACTUALITATE
Leap Motion te ajută să dezamorsezi bombe

Controllerul , construit în jurul unui senzor de mişcare avansat, vă ajută să dezamorsaţi cu precizie, de la distanţă, bombe.

leap motion dezamorseaza bombe

Deşi va dura mult timp până vom vedea în care este bun un controller Leap Motion, este bine de ştiut că poate fi folosit şi pentru dezamorsat bombe de la distanţă cu o precizie şi o viteză incredibilă.

Activitatea de lucrat cu explozibil, în general şi de dezamorsat bombe, în particular, este una foarte delicată şi complicată în acelaşi timp. În încercarea de o simplifica, o companie intitulată Mirror Training a creat sistemul robotic de mai jos. ,,Compania noastră a construit o interfaţă ce permite să transpună mişcările mâinii tale unui braţ robotic.” CEO-ul Liz Allesi a comparat experienţa cu cea de ,,a purta un robot”. La baza ecuaţiei se află un controller Leap Motion care detectează mişcările mâinii şi a întregului vostru braţ pentru ca, aproape în timp real, acestea să fie trimise robotului responsabil de dezamorsarea efectivă. Nu putea lipsi din ecuaţie o cameră HD ce transmitea un flux video de la faţa locului. În urma primelor teste, a fost evidentă o înjumătăţire a timpului necesar dezamorsării la foarte mulţi experţi în domeniu.

Proiectul a fost prezentat pentru prima oară în cadrul unui eveniment dedicat dezvoltatorilor de aplicaţii pentru Leap Motion, intitulat Leap AXLR8R. Deşi aspectul întregului gadget nu era foarte prezentabil, demonstraţiile au funcţionat fără nici un fel de probleme, sistemul fiind mai mult decât intuitiv.

leap motion - arm33 brat robotic

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele