01 nov. 2014 | 13:18

Lansarea iPhone 6 și iPhone 6 Plus văzută prin ”lentile” magenta

FEATURE
Lansarea iPhone 6 și iPhone 6 Plus văzută prin ”lentile” magenta

iPhone 6 și iPhone 6 Plus au ajuns oficial în România. Am fost la evenimentul de lansare organizat de Telekom Romania.

ihone 6 si 6 plus lansate Telekom Romania

Joi ajungeam la sediul Telekom de pe Calea Dorobanților 164. De la bloggerii și jurnaliștii aflați în fața magazinului am aflat că acolo fusese sediul Romtelecom înainte. Acum totul era magenta – luminile de pe clădiri, baloanele umplute cu heliu care stăteau prinse de mese, bucăți din ținutele celor două hostese care întâmpinau lumea, la intrare.

Am pășit aproape temător înăuntru. Sunt obișnuit să văd aceleași fețe la evenimentele de lansare ale divereselor dispozitive, dar vineri seară, în acea clădire, nu se lansa orice dispozitiv. La evenimentul Apple organizat de Telekom, lumea a venit să vadă ”minunea”, să o atingă, să o cumpere.

 

Angajații Telekom tastau de zor și introduceau nume și date în interfața magenta afișată pe ecrane. Lângă ei stăteau cei care își doreau iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus au fost lansate oficial în România, printr-un anunț făcut de Nikolai Beckers, CEO Telekom Romania. Acesta a spus că nu îi este frică de concurență și, ca dovadă, iPhone 6 și iPhone 6 Plus vor putea fi cumpărate de la Telekom și vor putea fi folosite cu cartele de la orice operator.

Operatorul român mizează pe o ofertă destul de avantajoasă pentru abonamente, dar cei care vor să-și cumpere unul dintre produsele Apple vor avea parte de un preț corect, mai mic decât cel oferit de magazinele online care l-au avut în stoc înainte de lansarea oficială.

Am avut ocazia să simt și mirosul dulce al Californiei. Mihai, tipul care și-a petrecut trei zile în cort, în fața magazinului, pentru a deveni primul român care și-a achiziționat, pe cale oficială, iPhone 6.  „Unii oameni vor să câștige la Loto, alții vor să plece în concediu. Eu am vrut să fiu primul român care cumpără iPhone 6 de la Telekom Romania”, a declarat el, după care a desfăcut cutia cu iPhone-ul și a făcut un selfie cu artista Sore.

Am  observat un puști de aproximativ 12 ani jucându-se pe un iPhone 6. O angajată a magazinului îi explica mamei lui de ce noul smartphone de la Apple este cel mai bun de pe piață. Puștiul era în extaz, mama părea să se gândească să-și facă odrasla și mai fericită și să-i cumpere telefonul.

ihone 6 si 6 plus lansate Telekom Romania6

Prețurile pentru iPhone 6 încep de la 3.299 lei, la liber, iar pentru iPhone 6 Plus de la 3.869 lei. La abonament, doritorii pot cumpăra iPhone 6 cel mai ieftin la prețul de 1.199 lei, cu abonamentul Nelimitat XXL, de 49,95 euro pe lună, pe 24 de luni, iar iPhone 6 Plus costă 1.499 lei la același abonament.

Târziu în noapte plecam spre metrou. Lumea continua să intre în magazin, să cumpere noile telefoane Apple și să se bucure de atmosferă.