Apple a lansat un iPhone 6 Plus mai rezistent

Apple a lansat un iPhone 6 Plus mai rezistent

După ce au ajuns online mai multe demonstraţii cu un care se îndoaie, cei de la Apple se pare că au remediat problema la nivel hardware.

apple iphone 6-bend-test

Nimeni nu va şti vreodată numărul adevărat al exemplarelor de iPhone 6 Plus care s-au îndoit, intenţionat sau din greşeală. În contextul respectiv, cei de la Apple au simţit nevoia să afirme că doar nouă utilizatori s-au întors în magazine cu telefoane care manifestau o flexibilitate nedorită. Partea cea mai interesantă din acea situaţie a survenit la câteva săptămâni după lansarea oficială a noilor smartphone-uri.

Deşi nu există nici un comunicat oficial care să confirme această situaţie, în urmă cu câteva zile au început să apară online mai multe dovezi cum că Apple a schimbat construcţia iPhone 6 Plus. Din câte se pare, după primele stocuri cu probleme, aparatele livrate ulterior au beneficiat de un upgrade interior. O postare a unui utilizator de pe Reddit detaliază foarte bine diferenţele dintre un iPhone 6 Plus de 128GB achiziţionat săptămâna aceasta şi un iPhone 6 Plus de 16GB achiziţionat de soţia sa în urmă cu aproximativ o lună.

Noul model se pare că nu mai este realizat dintr-un aluminiu la fel de fin sau de moale la atingere precum prima iteraţie de iPhone 6 Plus. Aceasta este prima dovadă ca aliajul este diferit şi, cel mai probabil, mai andurant. La testul ciocănitului, noul smartphone părea mai plin pe interior faţă de iPhone-ul soţiei care părea mai gol. La microscop, sub butonul de volum mai mic, a fost vizibil un obiect de culoare roşie care nu a fost acolo în primul model. Scopul acestuia din urmă se crede că ar fi fost sporirea rezistenţei într-un anumit punct mai sensibil. Testul cel mai surprinzător a fost cel al cântarului. 21 de grame a fost diferenţa între două dispozitive iPhone 6 Plus lansate oficial la distanţă de aproximativ o lună.

În cel mai optimist caz, diferenţa de gramaj s-ar fi putut datora chiar şi faptului că vorbim de iPhone-uri 6 Plus de capacităţi diferite. În acelaşi timp, ar fi putut masca un interior mai rezistent, un aliaj de aluminiu mai puternic şi întăritiuri interioare pe unde contează.

Ca un notă de fundal, un raport ulterior al celor de la iFixt s-a reflectat într-o diferenţă de doar 1,5 grame între un din prima zi de disponibilitate şi un model achiziţionat săptămâna trecută. Aceeaşi echipă de ingineri pasionaţi nu a contestat însă şi celelalte descoperiri ale utilizatorului de pe Reddit.