Mirosul dulce al Californiei – despre lansarea iPhone 6 la Telekom Romania

Mirosul dulce al Californiei – despre lansarea iPhone 6 la Telekom Romania

iPhone 6 și iPhone 6 Plus se lansează oficial în România pe 30 octombrie. Cei de la Telekom vor susține un eveniment special cu această ocazie, eveniment la care voi fi prezent și eu și la care sunteți invitați și voi.

Lansare Telekom Romania iPhone 6

 

Pe parcursul celor câțiva ani de când sunt jurnalist de tehnologie, am dobândit un obicei destul de ciudat. Atât de ciudat, încât colegii de redacție râd tot timpul când mă văd ”în acțiune”. Suficient de ciudat, încât să mă simt puțin incomod scriind aceste rânduri. Dacă stau bine să mă gândesc, este un fel de ”fetiș” pe care l-am descoperit în copilărie, dar voi vorbi despre asta mai târziu.

Mă simt ca un dependent la o întrunire, așa că cel mai bine ar fi să mă prezint.

Salut! Sunt Octavian, am 24 de ani și miros… cutii. Din momentul în care curierul îmi predă coletul și până ajung la birou, unde țin foarfecele, numai la mirosul cutiei mă gândesc. Oare va mirosi predominant a plastic? Oare va mirosi mai mult a metal? Oare va avea acel miros specific de produs chinezesc sau va avea ceva aparte?

Ați prins ideea!

Acum, că v-am zis asta, mă simt oarecum mai ușurat. Știu că unii dintre voi mă vor judeca, alții vor râde, dar știu sigur că mai sunt și alții ca mine.

În urmă cu ceva timp, curierul mi-a pus în brațe două cutii albe. Le așteptam de ceva timp. Pe ele scria iPhone și aveau celebru măr imprimat cu auriu. Ca un dependent grăbit să-și ia următoarea doză, am fugit cu ele la birou, am pus mâna pe foarfece, am tăiat sigiliul și am inhalat adânc. Mirosea a prestigiu, a libertate și a consumerism. Mirosea a California.

Vă spuneam mai devreme că am acest obicei încă din copilărie. Aveam 7 ani când părinții mei mi-au cumpărat o consolă de jocuri. Era o copie de Sega și cutia era plină de mâzgălituri pe care nu le înțelegeam. Cutia aceea venea din China. Traversase mări și țări și petrecuse timp pe vapoare și în depozite. Acum stătea sub bradul meu de Crăciun. Am deschis-o entuziasmat și atunci m-a izbit. Mirosuk de plastic, de circuite și de carton. Mirosul de vapor și de depozit. Izul de brad. Mi-a stârnit imaginația și, cel mai probabil, m-a determinat să fiu jurnalist de IT.

Revin la mirosul de iPhone. Când am desigilat ambalajul acestui telefon, m-am simțit ca prima dată când am deschis o cutie de electronice. Era diferit față de alte telefoane. Știu că tot în China e asamblat, dar parcă era altceva. Oi fi devenit fan Apple? Nu știu sigur, cert este că vreau să simt din nou acel miros.

Și o voi face. Telekom Romania organizează un eveniment de lansare pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus și sutele de persoane aflate acolo vor putea să-și cumpere telefoanele. Eu voi fi acolo, la magazinul de pe Calea Dorobanți 164, pe 30 octombrie, la ora 22:00, înconjurat de sunetul sigiliilor rupte și de… mirosul dulce al Californiei!

Îi înțeleg foarte bine pe toți cei care stau la cozi în fața magazinelor Apple. Vor să fie printre primii care experimentează magia iPhone, magie care înseamnă altceva pentru fiecare. Îl înțeleg și pe tipul care stă, de două zile, într-un cort, în fața magazinului Telekom. El nu a avut privilegiul de a testa noile iPh0ne-uri și vrea neapărat să ajungă la ele înaintea celorlalți. Îi voi strânge mâna în această seară.

Dacă vreți să cumpărați iPhone 6 sau iPhone 6 Plus în seara de lansare, trebuie să știți că Telekom Romania promite și cadouri speciale. Eu vă aștept să ne cunoaștem și să ne bucurăm împreună de acest moment. 

marmagenta

Citește și: