Lămpile cu LED revoluționează iluminatul stradal

Lămpile cu LED revoluționează iluminatul stradal

Ne îndreptăm din ce în ce mai mult către o gândire mai ecologică, iar iluminatul interior și exterior este în prezent unul dintre cei mai mari consumatori de energie. Noroc că există lămpile LED.

LED Lamp Iluminare

Putem lua ca exemplu și proiectul Solar Impulse 2, despre care am vorbit recent, care dorește crearea unor avioane care să poată circula doar cu ajutorul energiei solare. Se pare că orașul Jersey își face și el planuri mari în această direcție și s-a pregătit pentru 2014 instalând foarte multe lămpi cu LED pentru iluminatul stradal. Consumul de energie electrică a acestor lămpi cu LED este de cel puțin 3 ori mai mic decât al becurilor convenționale, oferind la acest nivel aceeași cantitate de lumină. Pe lângă economia la bugetul local, acest proiect poate îmbunătăți semnificativ siguranța drumului pe care sunt instalate, datorită luminozității foarte mari.

Economia nu este doar imediată, pentru că lămpile cu LED au o durată de viață de până la 10 ori mai mare ca becurile convenționale. Momentan, acestea vor fi instalate pe toate drumurile principale, atât cât permite bugetul local.

Desigur, investiția este semnificativă, însă este recuperabilă în foarte scurt timp doar din economia de energie. Dacă vorbim totuși de iluminatul stradal, este bine să știm că becurile convenționale au un consum de la 300 la 600 W pe unitate pe când cele cu LED de la 100 la 200 W maxim.

Mă întreb… oare este posibilă realizarea unui astfel de proiect pentru iluminatul stradal și la noi?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: