Solar Impulse 2, un avion ce folosește doar energie solară

Solar Impulse 2, un avion ce folosește doar energie solară

Creatorii primului avion care poate zbura 24 de ore doar cu energie solară, au dezvăluit a doua variantă a acestuia, Solar Impulse 2.

Avion Solar Solar Impulse 2

Noul model nu are capacitatea unui Boeing 747, însă cu siguranță are aceeași anvergură a aripilor, chiar dacă are o greutate de doar 2300 Kg. Noul proiect Solar Impulse 2, este dezvoltat pentru un singur scop impresionant, acela de a face înconjurul globului într-un singur zbor. Avionul va avea permisiunea de a ateriza pentru a schimba piloții și a se realimenta cu materialele necesare echipajului, în principal din cauza greutății maxime reduse pe care au voie să o aducă la bord. Problema cea mai mare ar putea întâmpina-o atunci când traversează cele două oceane, Pacific și Atlantic, tranziție ce ar putea dura până la 5 zile. Viteza maximă a avionului este de doar 85 mile pe oră și nu poate ateriza în apă.

Pentru a economisi energie avionul dezvoltă doar 15 cai putere pe timp de noapte și este ajutat de o serie de motoare electrice cu o eficiență foarte ridicată și de celulele solare dispuse pe partea superioară a aripilor avionului. Piloții au la dispoziție scaunde comfortabile, iar cabina lor se poate transforma la nevoie în toaletă și loc de dormit. Sigur, la momentul actual este doar o idee îndrăzneață, însă în curând poate vom vedea aceste avioane revoluționând măcar zborurile dintre orașe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: