Solar Impulse 2, un avion ce folosește doar energie solară

, 11 Apr, 16:38

Creatorii primului avion care poate zbura 24 de ore doar cu energie solară, au dezvăluit a doua variantă a acestuia, Solar Impulse 2.

Avion Solar Solar Impulse 2

Noul model nu are capacitatea unui Boeing 747, însă cu siguranță are aceeași anvergură a aripilor, chiar dacă are o greutate de doar 2300 Kg. Noul proiect Solar Impulse 2, este dezvoltat pentru un singur scop impresionant, acela de a face înconjurul globului într-un singur zbor. Avionul va avea permisiunea de a ateriza pentru a schimba piloții și a se realimenta cu materialele necesare echipajului, în principal din cauza greutății maxime reduse pe care au voie să o aducă la bord. Problema cea mai mare ar putea întâmpina-o atunci când traversează cele două oceane, Pacific și Atlantic, tranziție ce ar putea dura până la 5 zile. Viteza maximă a avionului este de doar 85 mile pe oră și nu poate ateriza în apă.

Pentru a economisi energie avionul dezvoltă doar 15 cai putere pe timp de noapte și este ajutat de o serie de motoare electrice cu o eficiență foarte ridicată și de celulele solare dispuse pe partea superioară a aripilor avionului. Piloții au la dispoziție scaunde comfortabile, iar cabina lor se poate transforma la nevoie în toaletă și loc de dormit. Sigur, la momentul actual este doar o idee îndrăzneață, însă în curând poate vom vedea aceste avioane revoluționând măcar zborurile dintre orașe.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail