LaCie anunţă cel mai rapid hard disk extern din lume

LaCie anunţă cel mai rapid hard disk extern din lume

Amatorii de superlative absolute se vor bucura să audă că LaCie tocmai a anunţat cel mai rapid hard disk extern de pe piaţă.

LaCie-Little-Big-Disk-Thunderbolt ssd cel mai rapid hdd extern

Pentru cei care îşi doresc cele mai rapide medii de stocare externe, LaCie a creat o nouă generaţie de hard disk-uri . Acestea au fost anunţate pentru prima oară la în luna ianuarie, iar de luna viitoare vor intra în circulaţie.

Având în vedere că titlul „cel mai rapid hard disk” nu se obţine nici foarte uşor şi nici foarte ieftin, aceste noi creaţii ale celor de la LaCie au la bază două SSD-uri de 512 GB legate în RAID 0. Din acest motiv, noul Little Big Disk vine doar într-o singură variantă cu un terra byte de spaţiu. Din fericire, datorită porturilor Thunderbolt de pe spate, puteţi, în funcţie de buget, să legaţi mai multe astfel de dispozitive în serie. Pentru că nu mai vorbim de hard disk-uri clasice la bază, aparatul din imaginea de mai sus este şi mult mai portabil decât dispozitivele similare din trecut. Are doar 620 de grame şi încape fără probleme într-o geantă de laptop.

Viteza standard de transfer obţinut de acest hard disk extern este de 1375 MB/s folosind un port Thunderbolt. Dacă aveţi un Mac Pro în dotare cu două porturi Thunderbolt, puteţi conecta acelaşi hard disk la ambele porturi simultan, iar rata de transfer aproape că se va dubla până la fabulosul 2600 MB/s. Pot fi legate în serie până la şase astfel de creaţii folosind cabluri Thunderbolt, iar LaCie le promovează ca fiind perfecte pentru prelucrare de conţinut video 4K necomprimat. Fiind aproape acoperite de radiatoare metalice, aceste hard disk-uri sunt foarte silenţioase. Singurul ventilator din carcasă intră în acţiune doar în circumstanţe extraordinare.

Preţul pentru cel mai rapid hard disk extern din lume este de 1500 de dolari pe magazinul virtual al producătorului.