06 ian. 2014 | 16:22

LaCie Sphere – punctul culminant al design-ului de produs

ACTUALITATE
LaCie Sphere - punctul culminant al design-ului de produs

Concepția multor producători despre HDD-urile externe este depășită. LaCie Sphere este, cred, cel mai frumos produs de acest gen pe care l-am văzut până acum.

LaCie Sphere HDD Extern

HDD-ul extern este o necesitate pentru mulți dintre noi și, în majoritatea cazurilor, acesta va sta pe birou. De ce să nu fie, așadar, și un obiect frumos, deosebit? LaCie Sphere îndeplinește toate aceste cerințe, dar și vine, e drept, cu un preț pe măsură.

În 2011, LaCie a lucrat împreună cu Cristofle pentru un stick USB care acum se vinde cu 200 dolari, anul trecut a creat un HDD extern ediție limitată împreună cu Philippe Starck, iar în acest an, LaCie Sphere este rezultatul colaborării cu Cristofle, din nou, pentru un dispozitiv de stocare extern, placat cu argint și finisat impecabil care atrage privirile admirative ale oricui. HDD-ul se alimentează direct prin portul USB 3.0 prin care se conectează la PC, și are pe partea frontală o serie de logo-uri foarte subtile și elegante. Elegant, provocator sau orice alt adjectiv am putea folosi, prețul este cel care ne aduce la realitate: 490 de dolari pentru varianta unică de 1 TB.

LaCie Culbuto

Un alt periferic inedit de la acest producător vine sub numele de Culbuto și este realizat în colaborare cu un alt designer Constance Guisset. Numele său vine de la jucăria franțuzească ce are o formă asemănătoare, și care pusă pe masă revine în poziție verticală atunci când este lovită. Dispozitivul are o capacitate de 16 GB care se va vinde cu prețul de 49 dolari.

LaCie Fuel

Un al treilea produs interesant, însă cu un preț mai acceptabil, este Fuel, un HDD extern cu conectare USB 3.0 sau wireless ce suportă dispozitive Android, iOS sau Kindle. Practic, acesta este gândit pentru transferul facil de informații între multiple sisteme de operare diferite. Prețul este de 200 dolari, după cum am spus, mai acceptabil.