12 dec. 2014 | 08:39

La CES 2015 vom vedea primele televizoare Samsung cu Tizen

ACTUALITATE
La CES 2015 vom vedea primele televizoare Samsung cu Tizen

Tizen, sistemul de operare dezvoltat in-house de către Samsung, după smartwatch-uri şi -uri, va poposi în 2015 pe televizoare.

În timp ce mulţi dintre voi aşteaptă cu interes Crăciunul şi Revelionul, cele mai importante companii din industrie au început deja să-şi promoveze, într-un format mai mult sau mai puţin oficial, dispozitivele ce vor fi introduse la CES 2015. Importantul târg de tehnologie din prima jumătate a lunii ianuarie se anunţă deja ca fiind unul foarte impresionant, atât prin prisma persoanelor, cât şi a produselor şi companiilor prezente la eveniment.

Vorbim aici în special de Samsung, un titan al aparatelor eletronice, care, după un alt trimestru economic dezastruos vrea să introducă la Las Vegas câteva gadgeturi noi. Pe marginea acestui subiect, Kim Hyun-suk, directorul diviziei de display-uri, a anunţat într-un interviu recent că primele televizoare cu sistem de operare Tizen vor fi anunţate pentru prima oară la CES, urmând probabil ca într-o lună sau două să devină produse de serie disponibile în magazine.

Dacă îşi joacă cărţile cum trebuie, sud coreenii ar putea avea foarte mult de profitat în urma unor review-uri din cadrul târgului. Totul se bazează pe un hardware competitiv îmbrăcat într-un sistem de operare în care Samsung a investit deja o sumă fabuloasă de bani. Nu de alta, dar după ce am auzit de Tizen pentru telefoane şi , e foarte probabil ca acelaşi SO să fi fost reinventat aici într-un mod creativ pentru ecranul mai mare al televizorului.

Singurul lucru pe care nu-l cunoaştem acum ţine de disponibilitatea noilor aparate. Nu ştim exact dacă vor veni sau nu în magazine la scurt timp după keynote-ul co-CEO-ului B.K. Yoon sau vor mai dura câteva săptămâni sau luni deoarece, în realitate, nu există nici un fel de informaţii în acest sens.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele