06 aug. 2014 | 10:00

Kyocera testează anduranţa ecranului de safir de la Brigadier [VIDEO]

ACTUALITATE
Kyocera testează anduranţa ecranului de safir de la Brigadier [VIDEO]

Deşi am auzit multe laude la adresa panourilor de safir, cei de la se află printre primi care testează respectivele afirmaţii.

Kyocera_Brigadier Saphire Shield

De câteva luni se zvoneşte că Apple va folosi panouri de cristal safir pentru noul iPhone ce urmează să fie lansat în câteva luni. În luna iulie a acestui an, cei de la Kyocera au lansat pentru operatorul american Verizon noul cu Sapphire Shield. Acesta din urmă este un strat sintetic de sticlă safir, similar ca funcţionalitate cu cristalul safir folosit în alte smartphone-uri de vârf, dar nu la fel de gros şi rezistent. Cu toate acestea, performanţa Sapphire Shield nu pare să fie de neglijat.

Pentru a demonstra cât de rezistent este noul lor ecran, cei de la Kyocera Mobile au publicat zilele trecute cliipul de mai jos. Acesta este un mod foarte interesant pentru a atesta abuzul pe care îl poate suporta noul lor smartphone Brigadier. Ca termen de comparaţie a fost folosit acelaşi telefon protejat cu sticlă standard rezistentă la impact. Testele efective au constat în zgârieturi şi trânte în diferite scenarii.

Deşi are câteva dezavantaje, precum faptul că este mult mai scump şi mai casant decât sticla, rezistenţa la zgârieturi şi gradul sporit de transparenţă al panourilor de cristal safir nu pot fi contestate. Rămâne acum să vedem dacă din ce în ce mai mulţi producători de telefoane vor face eforturi financiare suplimentare pentru a înlocui Gorilla Glass cu Sapphire Shield sau ceva similar.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele