11 iul. 2014 | 17:30

Kyocera plănuiește un smartphone cu display din safir

ACTUALITATE
Kyocera plănuiește un smartphone cu display din safir

Se zvonește că Apple va folosi o tehnologie de producție ce include safirul pentru a spori rezistența ecranului următorului iPhone. Kyocera are și el planuri similare.

Kyocera Safir

Kyocera, un producător care nu are aproape nici un fel de experiență în domeniul smartphone-urilor, și care mai mult a cochetat cu această idee, sau cu tehnologii pentru acest segment, plănuiește construcția unui astfel de dispozitiv, care să folosească un display foarte rezistent din safir. Ca material, safirul are o duritate foarte mare, și implicit o rezistență crescută la zgărieturi și la șocuri, mult mai mare decât actualul Gorilla Glass 3.

Kyocera are o serie de smartphone-uri destinate pieței industriale, rezistente la apă sau alte condiții vitrege, însă până acum nu a avut planuri de a intra pe piața de consumer. Cel mai probabil nu este aceasta direcția lor, ci mai degrabă dezvoltarea unei tehnologii de producție a display-urilor, pe care să o poată licenția către alți producători de dispozitive Android. Astfel, dacă Apple va introduce display-ul pe bază de safir, și Samsung, LG sau HTC ar putea veni cu un nivel de protecție asemănător.

Clipul de mai jos demonstrează rezistența safirului în condițiile în care este zgâriat cu o piatră, echivalentul de a fi purtat în buzunar alături de legătura de chei, sau atunci când este scăpat tot pe o piatră, cu ecranul în jos, situație în care se regăsesc destul de des unii utilizatori.